У п'ятницю, 11 січня, в Україні набули чинності більшість норм закону "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради.

У повідомленні анонсовано головні зміни Закону. Тепер за вчинення домашнього насильства українців можуть в судовому порядку засудити до громадських робіт на термін від 150 до 240 годин або арешту на строк до шести місяців.

суд
суд

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Покарання також передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до двох років. Засудженим буде заборонено дзвонити, писати і навіть наближатися на певну відстань до потерпілих.

Також в разі виявлення фактів домашнього насильства правоохоронні органи, управління соцзахисту населення, центри сім'ї і молоді або служби у справах дітей повинні пропонувати потерпілим звертатися в спеціалізовані центри.

поліція
поліція

У Законі дивує те, що в Україні зменшується мінімальний термін кримінальної відповідальності за згвалтування неповнолітніх.Теперь злочинців чекає позбавлення волі від 8 до 15 років, раніше санкцією було передбачено термін від 10 років.

За примус до шлюбу, до продовження примусово укладеного шлюбу, до вступу в співжиття без укладення шлюбу, за примус до інтиму, примус до переїзду в іншу країну українців тепер каратимуть арештом на строк до шести місяців або обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у п'ятницю, 11 січня, вступають в силу поправки до Кримінального кодексу.Оновлений документ встановлює більш жосткі покарання за домашнє насилля та схиляння до сексу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Києві батьки маленьких дітей здійняли паніку через нібито педофілів, які чіплялися до малечі на вулиці. Про ситуації пишуть очевидці в соцмережах та закликають пильніше стежити за своїми дітьми та колом їх знайомих.

Також Знай.ua писав про те, що в Одеській області правоохоронцями був затриманий злочинець, який убив і зґвалтував дитину.