Прес-секретар Міністерства культури Юлія Даценко розповіла, що у ході ревізії Києво-Печерської лаври виявили недостачу майна.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, під час перепису майна експертам не вдалося знайти вісім ікон, дерев'яну чашу та хрест.

"Відсутні вісім ікон. Всі ікони 19-го століття. Відсутня також дерев'яний потир (чаша - ред.) І хрест", - розповів Кожушко, посилаючись на список інвентаризації.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У свою чергу представник московських попів архієпископ Климент заявив, що не існує жодного документу, який би офіційно засвідчив про наявність у Мінкульту претензій до керівництва Києво-Печерської лаври через зникнення релігійний цінностей.

Разом з тим варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття та провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.

"Я не боюся політизації навколо церкви. Чому? Тому що РФ вже політизує це питання і буде використовувати його і на виборах, втручатися у вибори, які вони втручалися в США, в Чорногорії були спроби зробити перевороти. І, в принципі, всі фахівці з безпеки сходяться на тому, що в Україні буде спроба соціально-політичної дестабілізації. зокрема, буде грати карта церкви. тому боятися, що проукраїнські політики будуть політизувати якось це питання або неправильно використовувати ... Ну, якщо не ми - тоді Росія", - сказав волонтер Мирослав Гай.

Окрім того він додав, що йому пощастило в цьому році стати співкоординатором громадської ініціативи "Томос-2018".

"Туди зайшли різні фахівці по церковному питанню, історики, волонтери різні. І ми займалися цією діяльністю, відправляли зокрема листи від громадських організацій до Варфоломія. Він прийняв нашу делегацію. Ми проводили моніторинг взагалі ситуації з церквою в Україні і з Московським патріархатом. І ми бачимо, що РФ вже намагається використовувати церковне питання як пропаганду. Вона і використовувала. Але зараз це агресивна антиукраїнська пропаганда ", - підкреслив Гай.

Також він наголосив, що фахівці з питань безпеки кажуть, що з боку Росії готуються провокації.

Нагадаємо, Томос підписали всі члени Синоду.

Як повідомляв "Знай.ua", московський піп скинув купол з храму через Томос.

Також "Знай.ua" писав, що патріарх Кирило розповів, як антихрист потрапить в наш світ.

Релігієзнавець про перехід парафій до ПЦУ