Предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній розповів, що в країні продовжить своє існування РПЦ.

Передає Хвиля.

Епіфаній
Епіфаній

"Ми розуміємо, що в Україні буде надалі існувати Російська Православна Церква, і буде багато охочих залишатися там, але ми проти цього нічого не маємо… Архієрей або священик з громадою повинні визначитися. Якщо вони на загальних зборах вирішують, що хочуть добровільно приєднатися до новоствореної ПЦУ, відповідно звертаються до нас, і ми приймаємо їх у нашу структуру єдиної ПЦУ", — каже митрополит.

Епіфаній підкреслює, що після Об'єднавчого собору двері Православної церкви України відкриються для всіх православних.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми запрошуємо всіх представників, які зараз знаходяться в лоні Російської Православної Церкви, щоб вони приєдналися до незалежної ПЦУ. Якщо говорити про певну стратегію, то вона повинна будуватися на євангельських принципах любові, миру, взаєморозуміння, братської взаємоповаги", — говорить предстоятель.

Нагадаємо, Раду оточили московські попи: кричать молитви у гучномовець і просять у Бога розуму

У четвер, 20 грудня, під Верховною Радою відбувся так званий митинг-молебень представників Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

У повідомленні сказано, що перед будівлею парламенту зібралося трохи більше тисячі чоловік.

Шестеро священиків у гучномовець читають молитви.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" УПЦ МП вигнали з Києво-Печерської Лаври: Кирило не допоміг

Навколо Києво-Печерської Лаври розгорівся новий скандал, пов'язаний з священнослужителями УПЦ МП, які орендують там приміщення.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на джерело, близьке до колишнього заступника глави Адміністрації президента України Ростислава Павленка.

Також Знай.uа" писав про те, що Эпифаний збере ПЦУ на Синод після отримання Томосу

Єдина помісна церква в Україні перебуває на етапі створення, тому після офіційного отримання Томосу передбачається ще багато процедур, покликаних організувати її повноцінне функціонування.