Народні депутати планують перейменувати церкви в Україні. Таку пропозицію вніс представник фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко.

Про це він сказав під час погоджувальної ради у понеділок.

За словами Гончаренка є два законопроекти щодо назв церков, у яких зазначено, що вони мають називатися відповідно до свого релігійного центру.

Олексій Гончаренко

"Я хотів би звернутися від імені фракції Блоку Петра Порошенка попросити і голову Верховної Ради, всіх колег відпрацювати два законопроекти. Один - за назвами церков в Україні, який буде передбачати, що церква буде називатися так, як вона повинна називатися, відповідно до свого центру. Українська православна церква є одна - православна церква України", - сказав Гончаренко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Також він додав, що парламенту варто розглянути врегулювання питання переходу громад, зокрема питання захисту майна. Метою цього рішення є уникнення хаосу серед громадян.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що якщо парламентський комітет затвердить це питання у середу, то у четвер парламент розгляне ці законопроекти. Наразі у парламенті зареєстровані два законопроекти щодо зміни назв церков.

Раніше новообраний предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні.

Нагадаємо, що в УПЦ МП послали Об’єднавчий собор під три чорти: "Рішення нічого не значить".

Як повідомляв "Знай. ua", предстоятель Православної церкви в Україні митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде лише митрополитом Російської православної церкви в Україні.

Раніше "Знай. ua" писав, що новообраний предстоятель нової УПЦ Єпіфаній пояснив, що не може бути двох канонічних митрополитів київських, тому Онуфрій тепер тільки митрополит РПЦ в Україні.