У Московському патріархаті заявили, що канонічне значення проведення Об'єднавчого Собору в Україні та обрання їм глави єдиної православної церкви "дорівнює нулю".

Про це заявив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент.

Климент підкреслив, що даної позиції в УПЦ МП дотримувалися від початку шляху України до церковної незалежності.

"Наш архієрейський собор і синод неодноразово заявляли, що легітимність "об'єднавчого" собору дорівнює нулю. За цей час нічого не сталося, що б змінило позицію нашої церкви", — підкреслив Климент.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Також у Московському патріархаті порівняли участь двох архиєреїв у Соборі з зрадою Христа його апостолом Іудою.

З 90 архієреїв УПЦ 88 утрималися від участі в Соборі. Про це повідомив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

"І лише двоє вирушили на "раду нечестивих"… Участь двох архиєреїв від канонічної церкви у заході, спрямованому на її руйнування, звичайно, не може не засмучувати. Але не будемо забувати, що серед дванадцяти апостолів був один Юда. Якби апостолів було 90, можна було б очікувати, що Іуд виявиться шість або сім, а не двоє", зазначив Іларіон.

Нагадаємо, хрест на пузі, сатана в бороду: путінський поп накинувся на Варфоломія в московському стилі. Московський попок оскандалився відповіддю Вселенському Патріарху.

Як повідомляв Знай. ua, Єпіфаній переміг після зняття одного з кандидатів на головну церковну посаду України. Об'єднавчий собор міг закінчитися грандіозним скандалом.

Знай. ua писав, Варфоломій відправив до Києва посланця, який втихомирить путінських попов.