Правоохоронці Києва затримали двох озброєних чоловіків. Вони прямували на Об'єднавчий собор.

Про це заявив начальник Головного управління Нацполіціі в Києві Андрій Крищенко в коментарі телеканалу Прямий.

"... їх доставили в територіальний відділ поліції. Ми будемо розбиратися, навіщо вони взагалі йшли на такий захід з такими досить небезпечними предметами", - зазначив Андрій Крищенко.

Поліцейські стверджують, що в одного із затриманих був ніж, а в іншого - нунчаки. За словами начальника Головного управління Нацполіції в Києві, в столиці в зв'язку з Об'єднавчим Собором посилені поліцейські наряди біля Софійського собору, на Михайлівській площі, біля Андріївської церкви та Києво-Печерської Лаври. В цілому близько 4000 правоохоронців нестимуть службу у посиленому режимі.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Крім того посиленно чергування слідчо-оперативних груп, у місцях масового перебування громадян, встановлені фільтраційні рамки, чергують спеціалісти вибухотехнічної служби, кінологи зі службовими собаками та групи швидкого реагування.

Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбувається вже у цю суботу, 15 грудня, в соборі Святої Софії в Києві. Цього дня у Києві мають схвалити статут нового церковного об’єднання та обрати нового Предстоятеля. Уже у січні він отримає у Константинополі з рук Вселенського Патріарха Варфоломія довгоочікуваний Томос про автокефалію.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор в Україні: стало відомо, хто очолить Автокефальну церкву.

Як повідомляв "Знай.ua", нарешті офіційно оголосили, коли вже Україна отримає багатостраждальний Томос, навколо якого вже стільки розмов.

Також "Знай.uа" писав, що глава УПЦ Київського патріархату раптово заявив, що його архієреї з різних причин можуть відмовитися від прийняття вимог Вселенського Патріархату.