Предстоятель Православної церкви в Україні митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде лише митрополитом Російської православної церкви в Україні.

Про це митрополит Епіфаній повідомив в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

"Вселенський патріарх адресував листа особисто митрополиту Онуфрію, в якому було чітко сказано про те, що після Об'єднавчого собору, обрання предстоятеля цієї об'єднаної церкви, митрополита Київського, він автоматично стає канонічним митрополитом Київським. З того часу, відповідно, не може існувати двох митрополитів Київських. Відповідно митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні", заявив він журналістам.

Митрополит Епіфаній пояснив, що приходи УПЦ Московського патріархату "знаходяться в лоні Російської Православної Церкви, маючи українську реєстрацію".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Він закликав після Об'єднавчого собору грудня всіх побратимів з Московського патріархату долучатися до Єдиної православної української церкви.

"Але ми повинні перш показати нашу єдність будувати церкву на основі любові, взаєморозуміння, братні відносини, тому що зараз є багато охочих перейти до Єдиної православної церкви, але вони перелякані. Вони до кінця не вірили і, напевно, зараз ще не вірять і сумніваються, що це справа буде до кінця завершено. Але ми довели, що ми об'єдналися", - пояснив предстоятель Православної церкви в Україні.

Нагадаємо, Московський патріархат екстрено зібрав Синод через Єдиної Української Церкви. Українська православна церква Московського патріархату терміново зібрала 17 грудня позачергове засідання Священного Синоду.

Як повідомляв Знай. ua, Вселенський патріархат поставив Єпіфанія і українську церкву вище РПЦ. Мовчазний відповідь Московському патріархату.

Знай. ua писав, як Епіфаній пояснив Онуфрію новий статус: двох бути не може. Новообраний глава УПЦ звернувся до "московським колезі".