Користувачі соціальних мереж висміяли колишнього Главу Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія. Він офіційно втратив титул митрополита Київського після Об'єднавчого собору.

У суботу, 15 грудня, в Києві відбувся Об'єднавчий собор. За його результатами ухвалили незалежність української церкви та обрали її митрополита. Митрополит Епіфаній переміг у другому турі таємного голосування на посаду предстоятеля Православної церкви України.

У соціальних мереж люди почали активно реагувати на цю подію. Вони також висміяли митрополита Онуфрія. Смішні меми з'явилися у Telegram та Facebook.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Не знаємо хто автор, але це геніально", – пишуть користувачі у коментарях.

Користувачів мережі також збентежила манера мови новообраного митропилита української незалежної церкви Онуфрія. Вони привели старі відео з його заявами. Зокрема, священнослужитель окремо вимовляє кожне слово, роблячи великі паузи між ними.

Нагадаємо, що Порошенко зазначив, що питання автокефалії важливе для державності і національної безпеки. Президент порівняв духовну незалежність з політичною самостійністю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", глава УПЦ Київського патріархату раптово заявив, що його архієреї з різних причин можуть відмовитися від прийняття вимог Вселенського Патріархату.

Також "Знай.uа" повідомляв, що ще одним явним кандидатом на місце предстоятеля був представник УПЦ МП митрополит Вінницький Сімеон. Через, що після першого туру голосування підтримка фактично порівну поділилась між митрополитами Михаїлом, Симеоном та Епіфанієм.