Український режисер Сергій Лозниця особисто був присутній на прем'єрі кінострічки "Донбас", яка відбулася ввечері в п'ятницю, 11 січня, у Музеї рухомого зображення в Нью-Йорку.

“Я почав думати про цей фільм, коли почалася війна між Росією і Україною, яка триває і досі, вже чотири з половиною роки. Я спостерігав за розвитком ситуації з самого початку”. Лозниця розповів, презентуючи фільм

Сергій Лозниця

Прем'єрою “Донбасу” у Музеї рухомого зображення розпочався фестиваль кіно “First Look 2019” (англ. “Перший погляд 2019” — ред.). Показу стрічки передували вступні слова засновника фестивалю Девіда Шварца, куратора Еріка Гайнза, викладача української мови у Колумбійському та Єльському університетах, директора Українського кіноклубу Колумбійського університету Юрія Шевчука.

“Лозниця у фільмі “Донбас” неперевершений. Йому байдуже, хто що подумає. Однак жоден глядач не залишиться байдужим. Сподіваюся, вам сподобається фільм”. сказав Юрій Шевчук перед показом фільму

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Юрій Шевчук

За словами засновника фестивалю Девіда Шварца, “Донбас” це “дійсно приголомшливий фільм” і він радий вітати на прем'єрі в Нью-Йорку “одного з найкращих світових режисерів, який спеціально прибув на прем'єру”.

Девід Шварц

У Музеї рухомої картини в день презентації був справжній аншлаг. Після завершення сеансу режисер поспілкувався з глядачами.

Прем'єра відбулася за співпраці Музею рухомого зображення (Нью-Йорк, США), Інституту Гарімана і Програми українських досліджень Колумбійського університету (США). Ще один фільм Сергія Лозниці, “Процес”, буде представлений в суботу, 12 січня.

Нагадаємо, в суботу, 15 грудня, в Севільї відбулася 31-а церемонія вручення кінопремії European Film Award. Лауреатів визначає Європейська кіноакадемія.

Як повідомляв Знай. ua, український мультфільм про Донбас підкорює європейські фестивалі.

Також Знай. ua писав, що "Дике поле" Жадана рве кінозали, оцінили навіть "Кіборги".