Тарифи на електроенергію не підвищать – рішення було несподівано скасовано Національною комісією, яка сама ж його і впровадила. Цей орган, який є регулятором у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКП), 11 січня 2019 року раптом "взяв назад" свою постанову 21 грудня 2018 №2010. Чим це обернеться для українців і чи дійсно все так райдужно? Розбиралося видання Politeka.

Як стало відомо, дане скасування опустить тариф на світло в місцях загального користування до рівня тарифу, розповсюджуваного на квартири. Як повідомляється даний документ зачепить інтереси і юридичних осіб та українського населення в цілому.

Проте варто відзначити, що квитанції з «новими» розрахунками вже почали приходити в ОСББ. Ці квитанції оплачувалися нерегулярно, очікуючи подібного рішення від НКРЭКП. Тим не менш вже встигла надійти оплата за новими розрахунками. Про те, куди подінуть гроші які «в надлишку» розповів координатор ГО «Експертна платформа з енергоефективності» Ігор Черкашин.

«Є процедура перерахунку. Швидше за все, переплата буде зарахована в рахунок майбутніх періодів. Ті, хто не заплатив, повинні звернутися за новим рахунком після набрання чинності цього акта регулятора», -коментує ситуацію я тарифами експерт.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За підсумками рішення Нацкомісії замість завищені вдвічі тарифів, електроенергію для місць загального користування буде вважати, як «для населення», за стандартним 1,68 грн/кВт.

Так само варто підкреслити, що скасування нового тарифу і прирівнювання ціни до «квартирної» електроенергії вступить в силу тільки після офіційного оприлюднення даного рішення.

Варто відзначити, що такий «відкат» який виник постфактум розсилки квитанцій викликає ряд питань.

«Поки незрозуміло — чи залишиться багатотарифний облік і двотарифний облік на цьому споживачі. З многотарифным урахуванням складніше — його скасували іншим документом, і не переглядали. А на цьому багато робилося розрахунків, як в освітленні, так і в опаленні з ГВП всередині будинків. За тарифом ОСББ прирівняли до населення. Тут все зрозуміло. А от за використання багатотарифного обліку, мені не зрозуміло. В іншій постанові регулятора сказано, що многотарифным можуть користуватися тільки фізособи, а всі юридичні особи (ОСББ) мають на ринку купувати», — поділився своєю думкою Ігор Черкашин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям подарували тарифи в комунальний пекло: суми в платіжках б'ють всі рекорди.

Як повідомляв Знай. ua, українцям відключать газ майже на тиждень: дати та адреси вже в мережі. Чотири дні місто проведе без газу.

Знай. ua писав, що комунальна петля стягує шиї українців: нові тарифи на тепло і газ здивували навіть песимістів. Тепер мешканці столиці платитимуть за гарячу воду до 97,89 гривень.