Наші предки часто говорили, що у цей день можна пишатися батьками, але собою заноситися не варто, адже «Сатана пишався – з неба звалився». Тому сьогодні насамперед не можна не тільки пишатися, але і хвалитися здоров'ям, добром або дітьми. Інакше Гордій все забере.

В цей день, який також називали «Малахія», вважається, що відьми приходять з гулянь жахливо голодними і можуть задоїти корову до смерті. Тому потрібно від неї захиститися. Для цього біля хліва потрібно покласти осикові гілки, а над воротами прив'язати сальну свічку. Тоді нечисть не пройде. А на крайній випадок, потрібно попросити домового подивитися за худобою.

Також під час доїння не можна, щоб хтось був поруч і дивився. Можуть наврочити тварин. Хлів потрібно обмести мітлою, обходжуючи корів, як би вимітаючи все зло. Це оберіг худоби від нечисті. Також корів сьогодні потрібно нагодувати борошняною або вівсяною кашею на молоці, але її треба перш остудити. А нести в хлів можна прямо в горщику.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Існують люди з психічними проблемами (припадочні, з сильною меланхолією) яких називали каженниками. За них сьогодні потрібно помолитися пророку Малахію. А знахарі можуть сьогодні зцілити такого хворого.

Також сьогодні варто згадати все, що ви зробили добре (якщо мало зробили, хоч будете про це знати, ми часто навіть не замислюємося, як мало добра робимо), похвалити рідних і близьких, приділити увагу всім. І ні в якому разі не заноситися. В святочний тиждень також не можна ввечері працювати, але тривають ворожіння незаміжніх жінок і дівчат.

А діти, які народилися в цей день, легко можуть розпізнати зле і добре, відмінно вміють слухати природу. Їм потрібно носити камені талісмани гранат і аметист.

Раніше Знай.ua писав, останній мольфар передбачив долю України, а його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, як і на чому зможуть підзаробити прості українці під час виборів 2019.

Як повідомляв портал "Знай.ua", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.