Курячі пір'я запропонували використовувати у якості протеїнової добавки для набору м'язової маси.

Як пояснили вчені з Школи спорту, фізкультури і харчування Університету Месі, у опереннях містить кератин, який представляє структурні білки з високим вмістом меркаптани, повідомляє Journal of the International Society of Sports Nutrition.

[quote author=""]"У рамках нашого дослідження ми обробили пір'я кислотним гідролізом, який значно поліпшив їх розчинність", — пояснює автор дослідження Стів Станард (Steve Stannard).[/quote]

Потім суміш охолодили, додали основу для підвищення pH розчину і утворювали їстівну білкову суміш. Цей розчин висушили, подрібнили і додали ароматизатори.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

БАД споживалася у вигляді двох білкових батончиків з різними смаками, а інша частина білка — у вигляді порошку, який розчиняють у воді.

П'ятнадцять підготовлених велосипедистів-чоловіків у віці від 18 до 50 років були набрані для участі в дослідженні ефективності біодобавки.

Протягом місяця учасники прийали розчинний кератин на додаток до звичайного раціону харчування. Вчені мали намір дізнатися, як "перова" добавка вплине на показники крові і серцево-судинні функції порівняно з казеїном.

Професор Станард говорить, що, хоча загальна маса тіла і відсоток вмісту жиру суттєво не змінилися, дослідження виявило цікавий результат.

"Незважаючи на те, що добавка не викликала істотних змін у поведінці велосипедистів, учасники дослідження успішно перенесли кератин Можливо, він може бути використаний в якості добавки для людей, які хочуть поліпшити свою м'язову масу тіла", — говорить професор Станард.

Нагадаємо, більше половини людей, що приймають біологічно активні добавки, піддають небезпеці своє здоров'я.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Також "Знай.uа" писав, що харчові добавки можуть містити небезпечні інгредієнти.