Наночастинки золота, приєднані до природних протизапальних засобів, зменшують запалення і сприяють регенерації м'язів.

Результати недавнього дослідження опубліковані в Proceedings of the National Academy of Sciences.

Впродовж деякого часу медики вважали, що ін'єкції інтерлейкіну-4 (IL-4) в пошкодженi м'язи, прискорює відновлення тканин. Однак є застереження; речовина швидко руйнується і вимагає декількох застосувань, які можуть призвести до небажаних побічних ефектів.

Втім, не дарма говорить стара приказка, що золото без рук, та все робить.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Група вчених з Інституту Wyss розробила нову методику, яка поєднує IL-4 з наночастинками золота.

Золото стимулює регенерацію м'язів і утримує IL-4 там, де він потрібен найбільше, замість того, щоб дозволити йому блукати по кровотоку та зменшувати ефективність.

Спочатку дослідники провели експерименти на мишах. Гризунам вкололили ліки, а через 15 днів у них спостерігалося збільшення м'язового волокна. Тварини, які отримували ін'єкцію наночастинок золота без ІЛ-4, не показали ніяких змін.

Дослідження тривають, і вчені в даний час вивчають, як ця різновид терапії працює у мишей з м'язовою дистрофією Дюшенна.

"Наша робота не тільки запропонувала кращий спосіб доставки ІЛ-4 у запалені тканини, але також надала можливість більш ефективного лікування хронічних запальних захворювань", — заявляє провідний дослідник доктор Дональд (Donald Ingbe).

Нагадаємо, аналіз даних сотень тисяч американських жінок показав, що регулярне вживання низьких доз аспірину зменшує ризик розвитку раку яєчників на 23 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа" фізичні вправи в окулярах віртуальної реальності збільшують витривалість і продуктивність тіла, а також підвищують поріг болю.

Також "Знай.uа" писав, що медики виявили мутації в генах, що призводить до появи рідкісного захворювання — синдрому Саула-Вільсона або дварфизма.