В Україні посилять вимоги до виробників як українських, так і імпортерів та змінять стандарти до косметичних засобів.

Відповідний технічний регламент розробили в Моз. Основна мета проекту постанови Кабміну "Про затвердження Технічного регламенту на косметичну продукцію" .

Відомство намагається вберегти українців від неякісних продуктів та вивести українську косметику на єаропейські ринки, - пише UBR.

У разі прийняття документа за його виконанням буде стежити Держлікслужба.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Після затвердження нових норм, виробникам косметики довдеться добряче втратитися та вдосконалити обладнання і навіть змінити рецептуру деяких засобів.

Технічний регламент поставить у рівні умови всіх виробників косметики — українських і імпортних.

Нові вимоги

Діючі в Україні старі державні санітарні правила, засновані ще на старій європейській директиві 1976 року, містять близько 412 речовин, заборонених до використання у виробництві косметики. У новому регламенті перелік небезпечних інгредієнтів розширять до 1328 речовин.

Таким чином, спеціалісти намагаються вберегти українців від шкідливих, кануерогенних та отруйних речовин, які часто використовують при виготовленні косметики, а це може спричинити серйохні захворювання, алергічні реакції тощо.

Виробників та імпортерів змусять не тільки отримувати сертифікати безпеки, де зобов'яжуть детально розписати всі складові продукту, але й змінити маркування упаковок. Тепер виробники повинні вказувати усі складові продукту та застерігати споживачів про можливі побічні реакції.

І це ще не найскладніше. Є ще цілий список нових вимог:

  1. Призвести виробничі площі у відповідності стандартам GMP (Незалежної виробничої практики).
  2. Вкласти кошти для перегляду і коректування рецептур відповідно вимогам обмежених або заборонених речовин, перелічених у Регламенті;
  3. Виробити нові етикетки під вимоги щодо маркування.
  4. Зібрати досьє на кожну одиницю косметичної продукції, провести оцінку безпеки.

Все подорожчає

Виконання нових вимог такод потягне додаткові витрати виробників, через що вони піднімуть ціни на свою продукцію.

Нагадаємо, відомий стиліст розповіла про головні помилки при виборі косметики та за що українці переплачують.

Як повідомляв портал Знай.ua, жінкам розповіли, що вбиває шкіру.

Також Знай.ua писав про те, що розкрито секрети краси Нефертіті.

Дивіться: Обережно, косметологи. Чим ви ризикуєте, відвідуючи салони краси