У четвер, 17 січня, погода в Україні очікується суха і сонячна. На заході та півдні країни до +5, а в інших областях від -4 до +3. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, температура повітря вночі коливатиметься від 7 до 10 градусів морозу на сході країни і від 1 до 4 градусів нижче нуля західних областях. При цьому вдень у більшості областей стане тепліше відразу на кілька градусів. Температура сягне від 5−7 градусів вище нуля на заході до 1−4 градусів морозу на сході. Вітер південно-західний 7−12 м/с.

У Києві 17 січня погода буде морозною і сухою. Вночі стовпчики термометра опустяться до 5−7° морозу, вдень буде тепліше — до 1° вище нуля.

У Львові у четвер прогнозується суха погода. Температура повітря вночі до 2° морозу, вдень буде тепліше — 4−6° вище нуля.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

В Дніпрі та Харкові 17 січня буде сонячно і холодно. Вночі стовпчики термометра опустяться до 9−11° морозу, вдень — від 0° до 2° нижче нуля.

В Одесі також очікується сонячна і суха погода в четвер. Вночі очікується мороз — до -6 °, а вдень буде від 3° до 5° тепла.

Варто відзначити, що геомагнітна обстановка 17 січня буде спокійною. Протягом дня можливі тільки невеликі збурення.

Прогноз погоди на 17 січня в містах України

Ужгород – +4...+6

Львів – +4...+6

Івано-Франківськ – +5...+7

Тернопіль – +3...+5

Чернівці – +5...+7

Хмельницький – +2...+4

Луцьк – +3...+5

Рівно – +3...+5

Житомир – +1...+3

Вінниця – 0...+2

Одеса – +3...+5

Миколаїв – 0...+2

Херсон – 0...+2

Сімферополь -0...+2

Кропивницький – -1 -1...

Черкаси – 0...+2

Чернігів – -1...+1

Суми – -1...+1

Полтава – -1...+1

Дніпро – 0...-2

Запоріжжя – 0...+2

Донецьк – -2...-4

Луганськ – -3...-5

Харків – -3...-5

Київ – -1...+1

карта Укргідрометцентру на 17 січня

Народний прогноз погоди в Україні

17 січня вшановується пам'ять преподобного Феоктиста, Зосими Пустельника, який жив у IV столітті. У народі Зосима вважається покровителем бджіл. Про бджіл тлумачить і прикмета цього дня: якщо у цей день «сніг на деревах гілки гне — літом бджоли роїтися будуть». А якщо на небі немає хмар при сильному морозі, то морозна погода буде стояти і надалі і не скоро відступить.

Нагадаємо, коли в Україні трапляються несприятливі погодні умови, слід готуватися до того, що полиці в магазинах швидко порожніють, а доступні продукти стають значно дорожче.

Як повідомляв портал Знай.uа, цього тижня по всій території України синоптики прогнозують контрастну погоду - мороз, відлига і подальше похолодання. Снігопади пройдуть тільки в деяких областях країни.

Також портал Знай.uа писав, що в кінці січня Україну накриють сильні морози - температура повітря опуститься до -25 градусів, а велику територію країни засипле снігом. Однак, синоптики попередили, що такі погодні умови - не найгірший варіант.