Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на 17 січня 2019 року. Так, курс долара порівняно з показниками у середу, 16 січня, знизився в ціні і тепер становить 28,00 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют НБУ на 17 січня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2800.8502 гривень;
- 100 євро – 3189.8883 гривню;
- 10 російських рублів – 4.1953 гривні.

Як видно з цими показниками, євро впав у ціні на 28 копійок, а вартість російського рубля з середи майже не змінилася. Крім того, долар також подешевшав на 16 копійок.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Раніше повідомлялося, що до кінця 2019 року курс долара може подолати 30 гривень. При цьому один євро коштуватиме 33 гривні. Так вважає старший аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Вадим Іосуб.

Деякі фахівці, як фінансовий експерт Олексій Субочів передбачає, що курс долара перевищить 30 гривневий кордон, але не досягне позначки в 32 гривні за долар.

Віталій Шапран, головний експерт Секретаріату Ради Національного банку України (НБУ) переконаний, що в наступному році вартість позик буде високою, проте "завдяки МВФ, СБ та ЄС в України потреба в нових позиках знизилася".

Нагадаємо, збільшення мінімальної зарплати і пенсій, нові правила постачання послуг ЖКГ та субсидії "живими" грошима - на всі зміни слід чекати вже після Нового року. Також в Україні по-новому будуть перевіряти бізнес та реєструвати безробітних.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що з лютого українці зможуть перераховувати валюту за кордон без відкриття рахунку в еквіваленті до 150 тисяч гривень. Також на підставі електронних декларацій купувати різні іноземні активи. Про це розповів фінансовий експерт Олексій Кущ.