Національний банк України опублікував попередні підсумки стрес-тестування 24 банків і окремо список з 56 банків на стійкість за 2018 році на українському фінансовому ринку.

За даними НБУ, з перевірених 24 найбільших банків в Україні, на які за статистикою припадає 94% активів, у 8 з них були виявлені потреби в докапіталізації на суму 6,1 млрд гривень при базовому сценарії (зокрема, зростання реального ВВП в поточному році на 3,4% і девальвація гривні до долара США на 5,4%).

При цьому понад половини від необхідної потреби в капіталі потребує банк "ВТБ Банк" - даний банк в листопаді був оголошений неплатоспроможним і за вимогами державного регулятора він повинен був збільшити свій капітал на 3,283 млрд грн.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

До 1 квітня 2019 року підвищити свій капітал повинні будуть ще 7 банків в Україні. На даний час шість банків вже виконали це завдання.

У список цих банків увійшли: Банк Кредит Дніпро, Універсал Банк, Альфа-Банк, Банк інвестицій і заощаджень, банк "Південний" і Промінвестбанк.

Дивіться: Представник України в МВФ Владислав Рашкован про закриття українських банків

Нагадаємо, в Україні з кінця грудня минулого року більше не чинний Закон "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", вже 26 інспекційних органів з 33 відкрили інформацію про своїх перевірках в Україні.

Як повідомляв "Знай.ua", у Львівській обласній інфекційній лікарні помер 43-річний бізнесмен, який напередодні Нового року привіз із Африки смертельну хворобу. Також "Знай.ua" писав, Німеччина запропонувала українцям кращі умови, ніж у Польщі.