На митницях виникли затримки оформленні автомобілів на єврономерах. А все це є наслідком, за словами спеціалістів, проблем з документами власників.

З цієї причини у зонах митного контролю накопичується багато таких автомобілів, повідомляє у Facebook Державна фіскальна служба.

авто на кордоні


Найбільше водіїв не мають попередньої митної декларації. Її мають подати ті громадяни, які в'їжджають в Україну з-за кордону.

Через відсутність цієї документації, транспортних засобів накопичилось дуже багато і вони застрягли на кордоні, по декілька днів, та навіть більше тижня чекають.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Громадянин, який в'їжджає в Україну і планує оформити цей автомобіль у вільний обіг, повинен спочатку подати попередню митну декларацію, резервуються кошти і тільки після цього його пропустять з пункту пропуску в митницю призначення. Якщо попередню митну декларацію не оформили, то громадянин повинен стояти і чекати. Для тих транспортних засобів, які вже перебувають в Україні в режимі тимчасового ввезення або транзиту, документ не подається, оскільки необхідно відразу подавати декларацію в режим імпорту", – каже заступник начальника управління організації митного контролю Олена Мошинська.

Для оформлення автомобілів, ввезених в режимах тимчасового ввезення або транзиту, виїзд за кордон не є обов'язковий. Утім потрібно подати відповідні документи.

Нагадаємо, власники автомобілів з іноземною реєстрацією з невідомих причин просто покидали автівки на кордоні. В одному із селищ утворилось ціле кладовище залізних коней. Кто єв власниками та чи заберуть свої євробляхи, ніхто не знає.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців попередили про брокерів-шахраїв, які розводять власників євроблях на гроші та залишають їх ні з чим.

Також Знай.ua писав про те, що українців, які збираються на свята їхати до Польщі попереджають про черги на кордонах та рекомендують не виїжджати на власному авто, а скористатися потягами чи аіваперельотом.