В Україні з кінця грудня минулого року більше не чинний Закон "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

"Інспекційні органи будуть фокусуватися на прозорій оцінці суб'єктів господарювання та попередження податкових ризиків, а бізнес - знати, коли і чому до нього прийде інспектор", - звітували у Кабміні.

На сьогодні згідно з інформацією порталу inspections.gov.ua вже 26 інспекційних органів з 33 відкрили інформацію про своїх перевірках в Україні. На поточний рік в єдиній системі заплановано близько 250 тис. планів з яких близько 48 тис. вже з результатами проведених перевірок.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Державна фіскальна служба також сформувала на 2019 року план-графік документальних перевірок. В даний план перевірок включено більше 5 тис суб'єктів господарювання з обсягами задекларованих доходів за 2017 рік - 1,14 трлн гривень.

Як відомо, мораторій на перевірки бізнесу в Україні почав діяти з 2014 року. Дане рішення приймалося з метою припинити тиск на бізнес з боку влади для придушення корупції і стимулювання розвиток малого і середнього бізнесу.

Дивіться: Поліція в дії: обшук у київській IT компанії

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року почала діяти нова соціальна програма, анонсована урядом ще влітку минулого року під назвою "Муніципальна няня". Як повідомляв "Знай.ua", на митницях виникли затримки оформлення автомобілів на єврономерах. Також "Знай.ua" писав, у Нафтогазі не підтримують ініціативу уряду видавати субсидії у вигляді "живих" грошей.