З 1 січня 2019 року почала діяти нова соціальна програма, анонсована урядом ще влітку минулого року під назвою "Муніципальна няня".

Відповідну інформацію розміщено на офіційному сайті уряду.

Із головного кошторису України на 2019 рік виплиє, що уряд буде відшкодовувати батькам послуги з догляду за дитиною до трьох років. Розмір відшкодування — прожитковий мінімум на дітей віком до шести років.

мама з дитиною
мама з дитиною

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Протягом року він змінюватиметься. З 1 січня 2019 року прожитковий мінімум становитиме 1 626 грн, з 1 липня — 1 699 грн, з 1 грудня — 1 779 грн.

Цікаво те, що право на таку допомогу матимуть не лише українці, а й іноземці та особи без громадянства, які живуть в Україні. Допомогу не зможуть отримати батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу та прийомні батьки, які отримують інші види соціальних допомог.

дитячий садочок
дитячий садочок

Також з 1 січня 2019 року молоді батьки за державний кошт зможуть пройти медичне обстеження на TORCH-інфекцію.

Нагадаємо, Міністр соціальної політики Андрій Рева анонсував українцям підвищення мінімальних зарплат із 1 січня 2019 року та пояснив головні зміни, які уряд планує здійснити у соціальній сфері.

Андрій Рева
Андрій Рева

За словами Реви, в минулому році 923 000 домогосподарств з 6,9 млн, які оформили субсидію, показали нульові доходи.

"Офіційно у людей немає доходів, але вони живуть. Значить, у них доходи є, але їх не бачить Державна фіскальна служба", - говорить міністр.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Конституційний Суд України визнав законним скасування грошової допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років і скорочення розміру допомоги під час її народження.

Таким було рішення суду від 7 листопада 2018 року.

Так, Конституційний суд розглянув подання 50 народних депутатів щодо відповідності Конституції положень пункту 7 розділу 2 закону "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні".

суд
суд

Також Знай.ua писав про те, що у Житомирі вихователька дитячого саду під час денного сну крала у дітей з групи ювелірні вироби, поки малюки спали.