Міністр соціальної політики Андрій Рева під час підсумкової конференції повідомив, що мінімальна заробітна плата в Україні з 1 січня 2019 року складе 4170 грн. Відтак, підвищення складе 12,1%.

За словами Реви, з січня поточного року мінімалка зросла на 16,3% і зараз становить 3723 грн. При цьому він наголосив, що середньомісячна номінальна заробітна плата протягом січня-жовтня поточного року зросла на 25,6% і становить 8666 грн, реальна зарплата зросла на 13%.

Нововведення Уряду торкнеться всіх, хто офіційно заробляє менше мінімалки. Примітно, що судячи з Держстату, таких в Україні – кожен четвертий працюючий. Підвищення складе від 1 до 450 грн. Поступово буде зростати в наступному році і середня зарплата, йдеться в консенсус-прогнозі Мінекономрозвитку. Вона становитиме 10 395 грн (на даний момент близько 8,8 тис. грн). Це близько 15%. При зростанні інфляції на 9% таке збільшення дозволить не просто випередити ціни, але і збільшити добробут працюючих.

Раніше, президент України Петро Порошенко заявив, що мінімальна зарплата в Україні повинна становити більше 5 тис. гривень. За словами гаранта, щоб українці не виїжджали за кордон на заробітки, середня зарплата повинна бути 600-700 доларів в місяць. Для досягнення таких доходів українців, треба покращувати інвестиційний клімат.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Разом з тим, Нацбанк очікує уповільнення темпів зростання заробітних плат в Україні, прогнозуючи підвищення номінальних зарплат на 16% до 2019 року і на 10% у 2020 році відповідно, або на 7% і 5% у реальному вираженні.

Нагадаємо, у зв’язку із підвищенням мінімалки у 2019 році українцям "світять" податки та зміни цін.

Як повідомляв раніше Знай.ua, борги водоконалів ростуть, а держава закриває на це очі. Вже з 1 січня 2019 року по всій україні можуть вимкнути водопостачання, як холодну, так і гарячу. Що відбувається і що потрібно зробити, щоб це зупинити, читайте за посиланням.

Також Знай.ua писав, що Польща відкриває перед українськими заробтічанами нові можливості. Пропонує у три-чотири рази більші зарплати, ніж на аналогічних посадах в Україні. Тому така ситуація і склалась, коли мільйони наших громадян піднімають ВВП інших держав.