3 січня у Львівській обласній інфекційній лікарні від тропічної малярії помер 43-річний львівський бізнесмен.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що малярію у чоловіка діагностували ще наприкінці минулого року, і з того моменту від був у комі при штучній вентилації легень. Лікарі боролися за його життя протягом тижня.

Більше того відзначається, що чоловік наприкінці грудня саме повернувся із Конго. Проте до лікарні звернувся лише 27 грудня. На той момент у нього підвищилася температура, з'явилися лихоманка, озноб, головний біль, біль у м'язах, слабкість.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Лікар-паразитолог Львівського обласного лабораторного центру Елла Матіяш заявила, що в чоловіка різко погіршилися всі показники і 3 січня о 8.40 він помер.

Разом з тим варто відзначити, що Уляна Супрун розповіла, як правильно та без шкоди для організму вживати алкоголь, адже це є досить актуальною темою під час свят.

Супрун наголошує, що багато людей досі вірять в поширений міф — треба випити алкоголь, аби зігрітися. Насправді відчуття тепла від алкоголю оманливе. Незалежно від того, який саме алкогольний напій ви п’єте.

За її словам, алкоголь розширює кровоносні судини на поверхні тіла, а прилив крові викликає відчуття тепла. Внутрішні органи в цей час тепло втрачають. Втрата тепла з поверхні шкіри та кінцівок на холоді відбувається швидко, а загальна температура тіла знижується.

"Коли нам стає холодно, ми починаємо тремтіти. Саме тремтіння є одним зі способів, який допомагає тілу зберігати тепло. Втім, алкоголь порушує цей захисний механізм", - пояснила вона.

Супрун зазначила, що оманливе тепло від алкоголю порушує відчуття холоду. Тому люди, які занадто багато випили, схильні не звертати увагу на холод та, до прикладу, знімати верхній одяг на вулиці, аби трохи охолонути.

"Цей феномен навіть має назву — "пивна куртка"(the beer jacket). Коли начебто стає спекотно і зігріватись одягом не потрібно. Натомість така поведінка в рази підвищує ризики переохолодження", - розповіла урядовець.

Нагадаємо, медики розповіли про нові ризики кальяну.

Як повідомляв "Знай.ua", нестерпний біль голови запропонували лікувати магнітами.

Також "Знай.ua" писав, що експерти розповіли, чому небезпечно віддавати дитину на виховання бабусям і дідусям.

Уляна Супрун порадила їсти сало, аби не мерзнути взимку