Магнітний апарат sTMS, розроблений Центром лікування головного болю імені Гі та Сент-Томаса, позбавить пацієнтів з мігренню виснажливих головних болів.

Невеликий, портативний апарат прикріплюються до потилиці, повідомляє Daily Mail.

Пристрій одним натисненням кнопки посилає імпульс і стимулює клітини головного мозку, пригнічуючи головні болі.

Прилад розміром з портативне радіо дозволить людям лікуватися вдома близько восьми разів на день.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

"Мігрень вкрай виснажлива. Вам нічого не залишається окрім того, щоб прилягти в темній, тихій кімнаті і спробувати контролювати нудоту і блювоту. Жахливий розлад. Саме чудове, що пристрій sTMS, надає безпечне, неінвазивне і мобільне лікування", — заявляє директорка Центру Ганна Андреу (Anna Andreou).

Пристрій вже показала відмінні результати у пацієнтів, яким не допомагали ліки або яким доводилося уникати прийому певних ліків з-за іншого захворювання.

Раніше дослідники з Національного центру наукових досліджень продемонстрували нову причину регулярних головних болів.

Дослідники встановили, що мутація гена, що кодує цей білок, котрий викликає розщеплення між двома дисфункціональними білками: один неактивний, а інший націлений на інші іонні канали (K2P2.1). Порушення в роботі провокують інтенсивну стимуляцію електричної активності нейронів. В результаті цього виникає напад мігрені.

І хоча раніше вчені вже довели спадкову природу мігрені, механізм, що лежить в їх основі, залишався таємницею.

Як виявилося, розщеплення TRESK викликає підвищену збудливість сенсорних нейронів, які провокують головні болі. Відкриття дозволить намітити нові шляхи досліджень для розробки ліків проти мігрені.

Зокрема, фармацевтичні препарати або інший метод, який буде націлений на канали K2P2.1, знизить електричну активність нейронів і попередить виникнення мігрені.

Нагадаємо, мігрені, яким передують спалахи або помутніння, порушують серцевий ритм до небезпечного стану.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відбитися на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, що можна і не можна їсти при мігрені