Бездротове пристрій, яке імплантовано у мозок людини, допоможе в лікуванні неврологічних розладів.

Електростимулятор WAND (Wireless Artifact-free Neuromodulation Device), розроблений інженерами Каліфорнійського університету, виробляє електричний струм, який стимулює мозок і може виступати потенційним засобом лікування хвороби Паркінсона, повідомляє Daily Mail.

За словами творців, пристрій відстежує електричну активність мозку і здійснює стимуляцію струмом, якщо виявляє якісь неполадки в роботі нейронів

Прилад зчитує електричну активність понад 128 каналів, або 128 точок у мозку, порівняно з вісьмома каналами в інших замкнутих системах.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як тільки WAND навчиться розпізнавати ознаки тремору або нападу, то зможе самостійно регулювати параметри стимуляції для запобігання симптомів нервових захворювань.

Також електростимулятор вміє одночасно стимулювати, записувати дані, і регулювати параметри в режимі реального часу.

Подібний пристрій може бути надзвичайно ефективним для запобігання виснажливих нападів у пацієнтів з різними неврологічними захворюваннями.

На думку дослідників, для забезпечення оптимального лікування знадобиться кілька років невеликих коригувань лікаря, перш ніж прилади можна використовувати в терапії.

Щоб продемонструвати роботу пристрою, команда використовувала WAND для розпізнавання і затримки певних рухів лап у макак-резусів..

Випробування показали, що пристрій WAND може навчитися виявляти нейронні сигнатури, які з'являлися у процесі підготовки об'єктів до виконання руху, а потім подавати електростимуляцію, затримує рух.

Нагадаємо, медики запропонували використовувати риб'ячу шкіру в якості засобу лікування опіків.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе з'ясувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, що команда вчених запропонувала план по створенню Ноєвого ковчега для мікробіома.