Електростимуляція певного регіону мозга допомагає в лікуванні депресії.

Дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско заявляють, що знайшли ділянку мозку людини, вплив на яку покращує настрій, повідомляє Current Biology.

В експерименті взяли участь 25 чоловік, які страждають від епілепсії. В їх мозок були вбудовані електроди, які вимірювали кількість нападів.

Слід зазначити, що багато добровольців також скаржилися на депресію, яка часто виникає при епілепсії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Дослідники використовували імплантовані електроди для стимуляції орбітофронтальної кори та інших областей мозку. Тим часом, добровольці розповідали про своє самопочуття, а також заповнювали відповідні анкети.

Області мозку взаємодіють один з одним пло засобом електричних імпульсів. При депресії часто спостерігається багато активності в деяких областях мозку або нестача в інших.

Методика показала позитивні результати в усіх учасників експерименту. Ефекти не спостерігалися у пацієнтів без депресії.

Слід зазначити, що електростимуляція мозку раніше використовувалася для лікування деяких різновидів хвороби Паркінсона, однак спроби вплинути на депресію за допомогою цього методу показали суперечливі результати.

В рамках нового дослідження американські вчені зосередилися на орбітофронтальній корі в якості головної мети. Справа в тому, що цей регіон відіграє ключову роль в нашому настрої.

За словами медиків, електростимуляція викликала зміни в активності мозку, що спостерігаються у людей, коли вони перебувають у гарному настрої.

Дослідники стверджують, що результати наукової роботи демонструють наступне: настрій може бути негайно поліпшено з допомогою електричної стимуляції.

Крім цього, за їх словами, з'явилися докази, що розлади настрою пов'язані з дисфункцією в мозкових ланцюгах.

Медики пропонують електротерапію у якості комплексного способу лікування депресії.

Нагадаємо, всього чотири зміни в генах можуть збільшити ризик виникнення суїцидальних нахилів у людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Також "Знай.uа" писав, як взаємопов'язані депресія і ожиріння.