Електростимуляція певного регіону мозга допомагає в лікуванні депресії.

Дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско заявляють, що знайшли ділянку мозку людини, вплив на яку покращує настрій, повідомляє Current Biology.

В експерименті взяли участь 25 чоловік, які страждають від епілепсії. В їх мозок були вбудовані електроди, які вимірювали кількість нападів.

Слід зазначити, що багато добровольців також скаржилися на депресію, яка часто виникає при епілепсії.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Дослідники використовували імплантовані електроди для стимуляції орбітофронтальної кори та інших областей мозку. Тим часом, добровольці розповідали про своє самопочуття, а також заповнювали відповідні анкети.

Області мозку взаємодіють один з одним пло засобом електричних імпульсів. При депресії часто спостерігається багато активності в деяких областях мозку або нестача в інших.

Методика показала позитивні результати в усіх учасників експерименту. Ефекти не спостерігалися у пацієнтів без депресії.

Слід зазначити, що електростимуляція мозку раніше використовувалася для лікування деяких різновидів хвороби Паркінсона, однак спроби вплинути на депресію за допомогою цього методу показали суперечливі результати.

В рамках нового дослідження американські вчені зосередилися на орбітофронтальній корі в якості головної мети. Справа в тому, що цей регіон відіграє ключову роль в нашому настрої.

За словами медиків, електростимуляція викликала зміни в активності мозку, що спостерігаються у людей, коли вони перебувають у гарному настрої.

Дослідники стверджують, що результати наукової роботи демонструють наступне: настрій може бути негайно поліпшено з допомогою електричної стимуляції.

Крім цього, за їх словами, з'явилися докази, що розлади настрою пов'язані з дисфункцією в мозкових ланцюгах.

Медики пропонують електротерапію у якості комплексного способу лікування депресії.

Нагадаємо, всього чотири зміни в генах можуть збільшити ризик виникнення суїцидальних нахилів у людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Також "Знай.uа" писав, як взаємопов'язані депресія і ожиріння.