Епілепсія – одна з найстрашніших і загадкових серед поширених недуг. 125 років вчені ламали голову, що трапляється з мозком, що він раптово приходить в судомну готовність і видає на-гора жахливий напад, при якому хворий повністю випадає з реальності, а навколишні потім довго приходять в себе разом з епілептиком. З 1893 вчені дізналися про перинейрональні мережі, однак їх функція залишалася неясною.

Вчені дослідної групи Центру гліальної біології в галузі охорони здоров'я на чолі з Гаральдом Сонтхаймером штату Вірджинія визначила модулі модуляції електричних імпульсів в мозку. Більш того, мозкові судоми можуть виникати, якщо мережі розчиняються. Дослідники спочатку зробили своє відкриття спостерігаючи за епілепсією у мишей, викликаною смертельним рак мозку, відомим як гліобластома. Це єдиний рак, зростання якого обмежене простором. Оскільки череп блокує рак від розширення назовні, пухлина продукує збудливий хімічний нейротрансміттер, званий глутаматом, в надмірній кількості, який вбиває сусідні здорові клітини, щоб звільнити місце для зростання.

Крім глутамату, пухлина також секретує фермент, спрямований на знищення навколишнього позаклітинного матриксу, гелеобразної речовини, яка утримує клітини мозку на місці. Гліобластоми сильно злоякісні і, як відомо, є інвазивними - фермент - це ніж, що ріже ракові клітини і дозволяє йому вільно переміщатися. Несподівано вчені побачили, що фермент атакує перинейрональные мережі.

Якщо ми підтвердимо нашу гіпотезу про те, що розщеплені перинейрональные мережі відповідають за інші форми придбаної епілепсії, тоді потенційне лікування може бути інгібітором ферменту, - сказав Сонтхаймер. Він зазначив, що один з таких інгібіторів вже схвалений Управлінням з контролю за продуктами і ліками для інших цілей, але він також попередив, що проводиться значна кількість досліджень, перш ніж їх буде підтверджена гіпотеза.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.uа, вчені винайшли незвичайний спосіб вилікувати хронічні болі. З вигляду це звичайний бандаж, але його особливість в тому, що він зроблений з людської, донорської шкіри.

Спеціальна "латка", яка вставляється в невеликий розріз і обертається навколо обертального манжета плеча — функціональної групи з чотирьох м'язів і їх сухожиль, розташованих у глибині навколо плечового суглоба і службовців для стабілізації і обертання плечової кістки допоможе відновити пошкодження і зменшити розвитку симптомів різних захворювань.

Нагадаємо, раніше ми писали, що винайдено розумне пристрій NightWatch, який, реєструючи епілептичні напади, здатне врятувати тисячі життів