Голландські вчені розробили новий високотехнологічний браслет, який виявляє 85 % важких нападів епілепсії в нічний час.

Дослідники з Консорціуму вважають, що їх пристрій зменшить кількість раптових смертей під час сну у пацієнтів з епілепсією в усьому світі. Цього тижня вони оприлюднили результати проспективного дослідження в науковому журналі Neurology.

Раптова смерть при епілепсії є основною причиною смерті у епілептиків. І хоча раніше вже існувало кілька методів моніторингу пацієнтів в нічний час, багато нападiв не вдалося зафіксувати.

Браслет під назвою Nightwatch розпізнає дві істотні характеристики важких нападів: аномально швидке серцебиття і різкі рухи. Якщо це відбувається, то пристрій надсилає сповіщення на телефон лікарів чи медсестер.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Пристрій тестували протягом 65 днів. В експерименті брали участь 28 пацієнтів з психічними розладами та обмеженими можливостями. В разі виникнення важких нападів браслет посилав сигнал тривоги.

Весь процес документувалася на відео, щоб виключити помилкові тривоги або ймовірність, що Nightwatch не спрацює.

Nightwatch пропустив три важких припадки протягом експериментального періоду. Втім, це невеликий відсоток похибки у порівнянні з іншими способами реєстрації нападів.

Тепер Nightwatch можна використовувати серед дорослих, як у закладах, так і вдома. Медики сподіваються, що їх винахід скоротить кількість смертей в нічний час від епілептичного нападу.

Нагадаємо, молодий дизайнер Мері-Клер Спрингхем представила проект революційного пристрою, який дозволить чоловікам годувати грудьми.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Также "Знай.uа" писав, що британські вчені винайшли високотехнологічне кільце, яке дозволить попередити хропіння і апное уві сні, що збільшують ризик виникнення серцевих нападів і інсультів.