Тестостерон може поліпшити симптоми депрессії у чоловіків.

Ранні дослідження на гризунах вже довели, що терапія на основі "чоловічого гормону" збільшує виробництво серотоніну, який впливає на настрій повідомляє The Medical News Today.

Рівні тестостерону, як правило, знижуються з віком, і в деяких дослідженнях доведено, що чоловіки з низькими рівнями гормону частіше страждають від депресії.

Однак в інших дослідженнях не було виявлено ніякого зв'язку між низькими рівнями тестостерону і поганим настроєм.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

З-за суперечливих висновків досліджень фахівці бракують лікування тестостероном; проте існує висока ймовірність, що деяким пацієнтам "чоловічий гормон" все ж допомагає.

Нещодавно вчені провели метааналіз за існуючими дослідженнями, які розглядали взаємозв'язок між тестостероном і депресією.

На думку авторів, їх аналіз був "найбільшим дослідженням на сьогоднішній день, яке вивчило вплив тестостерону на депресивні симптоми у чоловіків".

Медики проаналізували 27 контрольованих клінічних випробувань, в яких взяли участь близько 1890 чоловіків.

Дослідники виявили, що тестостерон має властивості "помірного антидепресанту". Вони також встановили, що позитивний ефект зазвичай спостерігається при високих дозах.

Аналіз не виявив відмінностей вплив тестостерону у молодих і літніх чоловіків; всі вікові групи однаково реагували на терапію тестостероном.

Автори також зазначають, що за різноманітного характеру досліджень, які вони аналізували, "необхідні попередні випробування" такого методу.

Нагадаємо, знижений сексуальний потяг жінок після настання менопаузи можна збільшити з допомогою тестостеронового гелю.

Як повідомляв портал "Знай.uа" нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігрені у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що медики встановили, що естроген фактично стимулює активність ферменту, який подовжує теломери і таким чином збільшує життя.