Медики виявили області мозку, які активуються, коли курець, алкоголік або кокаинист бачать джерело своєї шкідливої звички.

Дослідники з Медичного університету Південної Кароліни проаналізували 156 пацієнтів, які страждають від різних залежностей, повідомляє Daily Mail.

Демонстрація речовин, які вживають добровольці, стимулювала регіон в передній частині мозга, яка відповідає за відчуття задоволення. Мозок кожного з учасників експерименту був обстежений за допомогою МРТ-сканера.

Зокрема, випробуваним показували схожі зображення, де людина тримає олівець або сигарету, а потім дивилися на реакцію мозку.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Гарячі точки" в області медіальної префронтальної кори головного мозку активувалися, коли добровольці споглядали об'єкт залежності. Медіальна префронтальна кора пов'язана з почуттям задоволення, а також з прийняттям рішень і пам'яттю.

Дослідники сподіваються, що розуміння областей мозку, на які впливає залежність, дозволить їм лікувати ці стани за допомогою неінвазивної транскраніальної магнітної стимуляції.

ТМС успішно використовується для лікування депресії. Пристрій впливає магнітними полями, стимулюючи нервові клітини в головному мозку, які можуть бути придушені у людей, що страждають психічним розладом. Цей метод повністю безболісний.

.

Проте дослідники попереджають, що ТМС провокує головний біль і навіть судоми.

Дослідники сподіваються, що двотижневий курс лікування зменшить активність у медіальної префронтальної корі у наркозалежних пацієнтів.

"Наш аналіз досліджень, що тривали десятки років, виявив специфічні нейронні ланцюги, пов'язані з вживанням наркотиків, — заявляє автор дослідження Коллін Хенлон (Colleen Hanlon).

Нагадаємо, всього чотири зміни в генах можуть збільшити ризик виникнення суїцидальних нахилів у людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Також "Знай.uа" писав, що британські дослідники виявили гени і молекулярні шляхи, які "старять" клітини.