Ріккі Кеннеді з Дамбартона в Шотландії пощастило залишитися живим. Цей шотландець вважає себе неймовірно везучою людиною, і його навіть не бентежить той факт, що нещодавно він ледь не помер. Як вважає Ріки, той факт, що йому вдалося перемогти цю смертельну хворобу, пов'язаний тільки з феноменальним везінням.

"Мені пощастило, що я живий. Я, можливо, ніколи вже не буду таким же сильним і здоровим, як раніше, але я все ще тут зі своєю родиною, і це найцінніший подарунок".

Хоча лікарі не давали йому ніяких надій, 57-річному чоловікові довелося пройти через жахливі випробування і провести місяці в лікарнях, пише Daily Mail.

Чоловікові поставили діагноз – сепсис — це потужна аутоімунна реакція, що виникає у відповідь на проникнення в організм через кров якого-небудь патогена. Коли реакція виявляється надмірною, організм починає атакувати сам себе, що в подальшому призводить до мультиорганної недостатності та смерті.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

До відкриття антибіотиків, сепсис практично завжди закінчувався смертю, однак і сьогодні, незважаючи на всі наявні ліки, тільки в одній лише Великобританії ця хвороба забирає на той світ по 44 000 чоловік в рік.

Зараження крові в його організмі виникло через невинну звичку гризти нігті, яку чоловік мав ще з дитинства.

Так незабаром, після глибокого укусу нігтя на великому пальці правої руки, у Рікі з'явився невеликий пухир в тому ж місці. Він виявився досить свідомою людиною і відразу ж відправився до лікаря, який прописав йому антибіотики для лікування можливої інфекції.

Я навіть не подумав би, що причиною цього стала маленька ранка на пальці. Я гризу нігті і у мене вже бували такі ситуації. Але я й уявити собі не міг, що від цього можна померти.

Але хвороба стала розвиватися дуже швидко, стрімко поширившись на руки і груди. Буквально через кілька днів чоловіка доставили у вкрай важкому стані в лікарні, де ціла бригада медиків намагалася врятувати "щасливого" шотландця.

Їм довелося застосувати найпотужніші протибактеріальні засоби та ліки для підвищення артеріального тиску, яке при сепсисі падає до критичного мінімуму, що загрожує кисневим голодуванням життєво важливих органів.

Чоловік, який хворий на діабет 2 типу, був остаточно виписаний з лікарні в травні цього року і провів ще два виснажливих місяці на антибіотиках.

Це був страшний час. Ви просто занурюєтеся в депресію. На той момент все, що я хотів - це знову повернутися додому. Мені дуже пощастило, що багато хто мої друзі і сім'я відвідували мене і були поруч зі мною в цей період мого життя.

Він високо оцінив любов і підтримку з боку близьких, які, за його словами, допомогли йому на шляху до одужання.

"До цього я гриз нігті вже десятки років, але навіть не припускав, що це коли-небудь зможе мене вбити, — ділиться Ріки. Якщо чесно, я вже серйозно готувався до смерті, тому якщо б не моя дружина, яка викликала швидку допомогу, я б, напевно, помер. Всім іншим, хто гризе нігті, тепер раджу звернути увагу на мій приклад".

Нагадаємо, у британському хоспісі погодилися організувати весілля для жінки, що помирає від раку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Джилліан Меркадо – дівчина, якій в ранньому віці поставили жахливий діагноз – м'язову дистрофію. Але дівчина вирішила, що здаватися ні в якому разі не можна.

Також "Знай.uа" писав, цей чоловік став першою людиною у світі, який переміг смертельне захворювання.