День дитячих винаходів

Цей день відзначають у світі щороку 17 січня і іноді ще називають його Днем дітей-винахідників. День вибрали, тому що в 1706 році в цей день народився видатний американець, державний діяч, вчений, дипломат, журналіст і винахідник Бенджамін Франклін. Його першим винаходом стали пара ластів для плавання, які надягали на руки. Він винайшов їх в 12-ти літньому віці.

Є ще один винахідник – Джордж Ніссен в 16 задумався, може не варто гімнастам стрибати на страхувальну сітку, а можна зробити батут, і на ньому виконувати різні трюки в повітрі.

В цей день проводиться безліч демонстрацій нових винаходів, нагородження кращих і конкурси, всі сміються, жартують, грає музика. Діти створили безліч речей, які для нас сьогодні очевидні – морозиво на паличці, водні лижі, шрифт Брайля, хутряні навушники та інші.

Путрада Екадаші в Індії

В Індії традиція відзначати це свято на стільки ж давня, як і історія імператора Бхарати. Вона описана у Ведах і Пуранах. При цьому в Пуранах описані історичні хроніки протягом 60 кальп. Одна кальпа дорівнює 4 320 000 000 років. У день Путрада Екадаші святкуючі прагнуть краще зрозуміти Шрі Нарайану, проявленого через імена, форми, якості і діяння, описані в священних текстах Вед.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

День святого Антоніо

Цей день святкують італійці, День абата святого Антоніо. Особливо яскраво святкування проходить на півдні і в центрі країни. Святий прославився тим, що був одним з перших, що спробували життя аскета в пустелі, де немає ніякої цивілізації та зв'язку з нею. Його вважають і засновником чернецтва, яке в той час було новим духовним рухом.

Православні свята:

  • Собор 70 апостолів.
  • День пам'яті преподобного Феоктиста, ігумена Кукума Сікелійського.
  • Святки.

Зосима-бджільник

Православна церква відзначає день пам'яті Зосима Кілікії, в цей день в народі було прийнято гнати чортів. Потрібно було чоловікам і жінкам надіти кожухи навиворіт, вийти на вулицю з кочергою, той, хто спереду ніс запалену ганчірку, і люди ходили по хатах і кричали: «Виходь нечиста сила!». А дівчата все ще ворожили на майбутнє, на цей раз по зіркам. Якщо справа опиниться Велика ведмедиця, значить всі святочні ворожіння збудуться, але якщо побачить Чумацький шлях, то ще рік житиме без нареченого.

Іменини

Олександр, Аристарх, Артем, Дмитро, Панас, Денис, Іван, Йосип, Короп, Климент, Марк, Никанор, Микола, Павло, Прохор, Семен, Степан, Терентій, Тимофій, Трохим, Тадей, Філіп

Раніше Знай.ua писав, останній мольфар передбачив долю України, а його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, як і на чому зможуть підзаробити прості українці під час виборів 2019.

Як повідомляв портал "Знай.ua", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.