У зоні ООС проросійські бойовики обстріляли українських бійців, коли ті розвантажували автомобіль з водою і продуктами.

Є п'ятеро поранених та 5 травмовані серед військових. Обстріл стався на східній околиці села Троїцьке з боку селища Калинове. Про це заявив командир 72-ї окремої механізованої бригади Руслан Татусь.

"Під час здійснення заходів тилового забезпечення підрозділів бригади щодо підвезення продуктів і води на одному з опорних пунктів військової частини противник здійснив обстріл з протитанкового ракетного комплексу вантажного автомобіля "Урал" і військових, які здійснювали його розвантаження", - розповів він.

Командир зазначив, що в результаті обстрілу п'ятеро військових отримали поранення - двоє перебувають у важкому стані, ще троє отримали поранення середньої тяжкості.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Відзначається, що п'ятеро бійців отримали бойові травми - акубаротравми.

Військовим надали допомогу в одній з міських лікарень із залученням висококваліфікованих медичних працівників.

"Цей факт в черговий раз свідчить про недотримання російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню і Мінських домовленостей. Незважаючи на те, що сталося подія, військовослужбовці бригади продовжують утримувати лінію зіткнення з противником", - додав Татусь.

Брифінг командира 72-ої ОМБР з приводу обстрілу військового автомобіля.

Брифінг командира 72-ої ОМБР з приводу обстрілу військового автомобіля. В ході злочинного обстрілу російсько-окупаційними військами позицій 72 ОМБР, розташованих на східній околиці населеного пункту ТРОЇЦЬКЕ із ПТРК з напрямку населеного пункту КАЛИНОВЕ було пошкоджено вантажний автомобіль, внаслідок чого зазнали поранень 5 військовослужбовців та 5 отримали травмування (акубаротравма) Всім пораненим надана кваліфікована медична допомога та евакуйовано до лікувальних закладів. Їхньому життю нічого не загрожує.

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Woensdag 16 januari 2019

Нагадаємо, 10 січня у четверг в районі проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі загинув український військовий Володимир Крупський. Загиблий був родом з Полтавщини та бійцем 72-ї окремої механізованої бригади.

Боєць загинув під час евакуації з частково затопленої броньованої машини, яка під час руху потрапила у замерзле водоймище кар’єру внаслідок переохолодження.

Як повідомляв портал Знай.ua, окупанти влаштували пекельну бійню в Донецьку: місто здригається від обстрілів, люди у паніці

Також Знай.ua писав, бойовик терористичної "ДНР" поскаржився, що в окупованому Донецьку активізувалися побутові "укропи", які настільки розперезалися, що в трамваї вигукують "Слава Україні!", а таксисти взагалі ображають “ополченців”.