У понеділок, 14 січня, стало відомо про масові обстріли та активізацію бойовиків на території окупованого Донецька.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Про це повідомляють місцеві жителі у соцмережах.

За словами жителів Донецька, перестрілка почалася в другій половині дня у неділю, 13 січня.

Розповідали також про переміщення танків в межах міста, однак ця інформація не підтвердилася.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Крім того, жителі Донецька припустили, що російські найманці намагалися збити безпілотник, а деякі донеччани припустили, що терористи таким чином показують, як "ДНР" дотримується "перемир'я".

Містяни не приховують, що налякані тим, що відбувається, оскільки в останні два тижні в Донецьку було відносно спокійно.

"Страшно від цих обстрілів. Незвично чути, після відносного затишшя ...", "У нас щось бумкнуло, може знищують, раз на годину", - відзначають донеччани додаючи, що бойовики працюють також чимось потужним.

Нагадаємо, як повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил, російські окупаційні війська і проросійські бойовики три рази порушили режим припинення вогню.

бойовики "ЛДНР"
бойовики "ЛДНР"

Терористи відкривали вогонь з БМП-1 з позицій ВСУ неподалік від селища Новотошківське, з гранатометів і стрілецької зброї поблизу міста Авдіївки на Донецькому напрямку, з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів поблизу хутора Вільний.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі протягом доби 11 січня бойовики влаштували сім обстрілів, в результаті яких двоє бійців Збройних сил України отримали поранення.

Про це повідомили в прес-центрі штабу ООС.

"Ворог відкрив вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів по позиціях українських військових в районі села Кряківка на Луганському напрямку, біля населеного пункту Новомихайлівка на Донецькому напрямку і з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі сіл Водяне, двічі – Лебединського і двічі – Гнутово на Маріупольському напрямку", – йдеться у повідомленні.

Також Знай.ua писав про те, що в результаті обстрілу в Донецької області були поранені працівники КП "Компанія "Вода Донбасу".