Як повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил, російські окупаційні війська і проросійські бойовики три рази порушили режим припинення вогню.

Терористи відкривали вогонь з БМП-1 з позицій ВСУ неподалік від селища Новотошковское, з гранатометів і стрілецької зброї поблизу міста Авдіївки на Донецькому напрямку, з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів поблизу хутора Вільний.

Як зазначено в повідомленні: "Незважаючи на погіршення погодних умов, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умови припинення вогню".

В результаті обстрілу кремлівських окупантів на Донбасі ні один з військовослужбовців Об'єднаних сил не постраждав. Згідно з розвідувальними даними, в суботу, 12 січня, від вогню у відповідь українських вояків один бойовик загинув і ще один отримав поранення.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У неділю, 13 січня, терористи вогонь не відкривали.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що московська влада налагодили прибуткову схему продажу українського вугілля, який вивозиться з території Донбасу. Відвантаження відбувається в російському порту Азов, який розташований в Ростовській області, після чого поширюється по всьому світу. Як стало відомо, тільки Туреччина за кілька місяців купила у Росії близько 2 мільйонів тонн вугілля.

Як повідомляв портал "Знай.uа": тимчасово окупований російськими бойовиками Донбас знаходиться в жалюгідному стані. Його інфраструктурні об'єкти просто не витримують величезної кількості снігу і розсипаються. В мережу виклали знімки козирка торгової точки на одній із зупинок, яка обрушилася під тиском снігу.

Також "Знай.uа" писав, що в зоні бойових дій не так давно зафіксували обстріл бойовиками житлового будинку. Окупанти обстріляли населений пункт, який знаходиться недалеко від Маріуполя, після чого місцеві жителі повідомили про попадання куль в житловий будинок. Українська сторона зафіксувала три кульові отвори в металевому віконному захисті, віконному склі, а також внутрішній стіні будинку.