Вчителі, співробітники та учні столичної школи у повній мірі відчули на собі весь жах спілкування з колекторами-вимагачами, яким більше підходить слово "терористи" з огляду на методи, якими вони діють.

Борг, взятий сином однієї з вчительок київської школи 148, обернувся на кошмар для неї та її колег, а також для школярів. До слова, сам борг був не дуже великим - 2600 гривень. Але те, якими методами діяли вимагачі, щоб вибити гроші, шокує.

Про це пише видання "Факти", цитуючи слова потерпілих. Деякі імена видання змінило у своїй публікації на прохання самих потерпілих, оскільки вони досі побоюються помсти з боку колекторів.

"Я була в учительській, коли задзвонив телефон. Невідомий грубий чоловічий голос в трубці: «Слухай сюди. Твій чоловік виступив поручителем в одній справі, але грошей не віддає. Я поламаю ноги твоїй мамі. Зрозуміла? Ще раз, повільно: я поламаю ноги твоїй мамі, а на спині лезом напишу: "Тварино, поверни гроші", - розповідає вчителька Дар'я Євгенівна.

Один із колекторів представлявся "архангелом Костянтином", коли телефонував до вчителів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Чоловік представився "архангелом Костянтином". "Тут твоя колега грошики брала. Вірніше, її син. Але вони не віддають. Я ось думаю, чим би ти могла розрахуватися? У тебе ж дочка є, правильно? Вона в школі вчиться ще. Може, твоєю донькою і розрахуємося?" Я тільки і змогла вимовити:"Що?"- "Ну, приведеш дочку до мене. Я її під спідницею попещу", - розповіла ще одна вчителька, Марія Миколаївна.

"Мені неодноразово телефонували, казали, що я зі школи живою не вийду", - каже завуч Лариса Шокун.

Той же самий "архангел Костянтин" телефонував і директору школи Сергію Горбачову:

"У нас була нарада в учительській. Подзвонив чоловік, який назвався Костянтином. Без всяких передмов він повідомив мені, що заблокує всі телефони школи, тому що син однієї з наших вчительок, нібито, винен якійсь кредитній спілці 2600 гривень. Цей Костянтин погрожував, що буде в соцмережах розміщувати всякі повідомлення про нашу вчительку з метою її зганьбити. На моє прохання представитися, назвати своє прізвище і місце роботи він відповів відмовою. Але залишив номер телефону".

Директор київської школи № 148 Сергій Горбачов
Директор київської школи № 148 Сергій Горбачов

Директор звернувся в поліцію та передав цей номер колектора правоохоронцям. Однак, це лише погіршило справу. Колектор-вимагач в ту ж мить передзвоним директору і виголосив цілу тераду з погрозами і матами.

Чоловік, який називався Костянтином, дзвонив багатьом вчителям школи. Телефонували й інші колектори. Всі вони погрожували, ображали, не церемонячись зі словами. Причому подібні дзвінки йшли постійно - подзвонять, а потім через три хвилини - знову. І так могло тривати довго, тому вчителям доводилося відключати телефон.

Зрештою директор школи викликав патрульну поліцію. Однак, знахабнілі колектори подзвонили і патрульному, коли той був у кабінеті директора, і почали погрожувати вже йому.

Ці ж колектори дзвонили не лише вчителям. Діставалося і деяким учням. Їм телефонували просто під час уроків та погрожували побоями і зґвалтуванням.

Після цього у директора навчального закладу не залишалось іншого виходу, крім як написати заяву в поліцію. Сергій Горбачов також написав і в прокуратуру.

Виявилося, що факторингова компанія, яка тероризувала школу протягом двох років, подібним чином вибивала борги по всьому Києву.

З одинадцяти членів факторингової компанії на сьогодні заарештовані четверо. Серед них - керівник колекторів і той самий "архангел Костянтин".

Днями відбулося підготовче судове засідання. Однак, як зазначив директор школи, справа ця легкою не буде - учотирьох обвинувачених п'ять адвокатів, які з піною в роті намагаються спростувати всі обвинувачення.

У той же час колекторам-вимагачам загрожує до 12 років позбавлення волі. Їх звинувачують у вимаганні в особливо великих розмірах організованою групою. Адвокати ж в свою чергу намагаються довести, що організованої групи не було і всі четверо підсудних діяли окремо в кожному конкретному випадку. Тоді термін покарання може бути зменшений.

Варто зазначити, що цей судовий процес над колекторами - чи не перший в історії незалежної України.

Нагадаємо, правоохоронці знешкодили організовану злочинну групу колекторів, які діяли на території Київщині.

Як повідомляв портал Знай.ua, СБУ провела спецоперацію по затриманню у Вінниці "колекторів". Вони організували угруповання, які займалось вимаганням грошей у мешканців різних регіонів країни на "замовлення" кредиторів

Також Знай.ua писав, поліція затримала банду колекторів, яка тримала у страху весь Київ.