В ополонку на Водохреща Господня 19 січня занурюється безліч віруючих українців. Вони вірять не лише в користь цієї процедури, але і те, що занурення в ополонку в цей день захистить від хвороб на весь прийдешній рік.

Однак занурюватися можна не всім. Медики відзначають, що морозні процедури можуть призвести до загострень захворювань і стрімкого погіршення самопочуття.

Заборонено купання тим, у кого:

Хронічні хвороби або запальні процеси в гострій формі. Протипоказанням до хрещення є цистит, фурункульоз, навіть якщо вони на даний момент перебувають не в гострій формі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Хвороби органів дихання. Небезпечно пірнати в крижану воду при бронхіті, астмі і інших схожих захворюваннях. Різкий перепад температури може спровокувати спазм м'язів дихальних шляхів і це може призвести до зупинки дихання.

Серцево-судинні або ендокринні захворювання. Крижана вода провокує різкий спазм, який можуть не витримати крихкі судини при варикозі, діабеті, перенесеному інсульті та ін. Це може призвести до небажаних наслідків і навіть надриву.

Хвороби нирок. Хрещенські занурення можуть негативно позначитися на людях, які страждають нирковою недостатністю, пієлонефритом, сечокам'яною хворобою та іншого. З-за різкого перепаду може статися навіть нирковий інфаркт.

Ослаблений імунітет. Застуди, ГРВІ, шлункові розлади, менструація, депресія і недавно перенесені операції призводять до зниження захисних функцій організму та погіршення його адаптивних здібностей.

Вік до 3 років. Терморегуляція у дітей до 3 років недосконала і з великою часткою ймовірності можна спровокувати переохолодження у малюка і це може навіть призвести до зупинки дихання через спазм судин.

Нагадаємо, погода на Водохреща: в Україну йдуть морози, купання - під питанням. Зима готує неприємний сюрприз українцям.

Як повідомляв Знай. ua, привітання з Хрещенням Господнім 2019: кращі листівки зі святом. В цей день потрібно привітати всіх своїх близьких зі святом.

Знай. ua писав, що хрещення 2019: як підготуватися до купання в ополонці, щоб не захворіти. До цього заходу потрібно підходити виважено і не нехтувати порадами лікарів.