Національний банк України більше не друкуватиме гривні номіналом 1, 2, 5, 10.

Відтепер гаманці українців стануть важчими за рахунок збільшення в них металу. Бо на зміну паперовим грошам прийдуть монети такого ж номіналу. Про це інформує сайт rayonka.

"Ці номінали в обігу цілком замінять монетами. Паперові 5 гривень зникнуть уже цього року, 10 трохи згодом. Далі такі купюри випускатимуть лише для колекціонерів", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, в НБУ наголосили, що таке рішення не означає підготовки до інфляції, котру в 2019 році очікують вдвічі меншою, ніж торік.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Задля стабільності вже накопичили понад 20 мільярдів доларів золотовалютних резервів, оптимізму додає і Міжнародний валютний фонд – у грудні він перерахував один транш кредиту, ще два надійдуть незабаром", - запевняють банкіри.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на 17 січня 2019 року. Так, курс долара порівняно з показниками у середу, 16 січня, знизився в ціні і тепер становить 28,00 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що з лютого українці зможуть перераховувати валюту за кордон без відкриття рахунку в еквіваленті до 150 тисяч гривень. Також на підставі електронних декларацій купувати різні іноземні активи. Про це розповів фінансовий експерт Олексій Кущ.