За 2018 рік населення України скоротилося майже на 200 тисяч чоловік.

Про це повідомляє Державна служби статистики.

Станом на 1 грудня 2018 року загальна чисельність населення України дорівнювала 42 177 579. Це на 208 тисяч нижче, ніж рік тому.

У Держстаті зазначили, що в Україні зберігається проблема природного приросту населення: кількість померлих продовжує значно перевищувати кількість новонароджених.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз це співвідношення становить 100 померлих на 58 новонароджених.

За період з січня по листопад 2018 року в Україні народилося 312 600 чоловік, а в 2017 році - 336 500 .

Померли в 2018 році 535 100 чоловік, тоді як в 2017-му цей показник становив 525 800.

У Держстаті зазначають, що це без урахування тимчасово Криму та міста Севастополь, а також частини територій Донецької та Луганської областей.

Десять років тому, в січні 2009 року, згідно з даними Держстату, населення України становило понад 46 мільйонів чоловік.

Починаючи з 1992 року, чисельність населення країни стабільно знижується з 52 мільйонів чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кабінет міністрів планує внести зміни законодавців до системи монетизації субсидій. Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

Зокрема, міністр зазначив, що зовсім недавно відбулася робоча нарада на найвищому рівні в результаті якої було прийнято рішення про старт монетизації субсидій вже з березня нинішнього року, однак тільки для тих хто отримав допомогу, починаючи з жовтня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", долгожданная монетизація субсидій пройде в три етапи і почалася ще з 1 січня. Першими одержувачами монетизованих субсидій стануть ті, хто звертався за допомогою 1 січня 2019 року, причому це відбулося вперше.
"Знай.uа" писав, що в Україні з 1 січня поточного року скасували нічний тариф на електроенергію для юридичних осіб. Відповідний документ ухвалила Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг.