Ситуації, коли російські журналісти і телеведучі намагаються показати свої, як їм здається, глибокі пізнання в історії своєї та сусідніх країн, зустрічаються нерідко, от тільки більшість з них закінчуються ганьбою. Один з таких випадків з недалеким російським телеведучим стався нещодавно в ефірі.

Український громадський діяч Вадим Трюхан своїми грамотними промовами вивів з себе російського телеведучого Володимира Соловйова в ефірі пропагандистської програми «Вечір з Володимиром Соловйовим», яка транслюється на телеканалі «Росія 1». Про це стало відомо у суботу, 19 січня, з повідомлення видання "Бізнес.медіа", яке посилається на ролик кремлівського телеканалу «Росія 1».

Причиною для виникнення суперечки став спір між ними про особу князя Ярослава Мудрого і Київської Русі.

Соловйов заявив, що Ярослав Мудрий ніколи не був українцем, на що Трюхан пояснив недалекому телеведучому, що в часи Київської Русі таких понять, як Україна і тим більше Росія, взагалі не існувало.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У свою чергу Соловйов розпинався: "А Русь вже була. Русь була? А Україна?".

На це Трюхан поставив резонне питання: "А при чому Росія до Русі?".

Українець згадав, що якщо і говорити про історичні зв'язки, то виключно стосовно України, оскільки її теперішня столиця була столицею обговарюємої середньовічної держави.

Російський пропагандист зробив жалюгідну спробу довести свою правоту: "Київ переходив з рук у руки! Нагадаю: Київ купили у поляків!".

Цей коментар розсмішив Трюхана, після чого він закликав Соловйова не розповідати казки і дав слушну пораду: "Треба вивчати історію".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що популярний мобільний оператор LifeCell, який обслуговує більше 7.6 мільйонів українців, запропонував новий тариф, згідно з яким кожен клієнт зможе зібрати собі його сам, виходячи з особистих потреб.

Як повідомляв портал "Знай.иа": у херсонській редакції однієї з газет під час прес-конференції розпорошили газ, після чого відкрили стрілянину з пістолета.

ТакожЗнай.иа" писав, що українські військові збили безпілотник путінських окупантів, який переносив на собі маленьку бомбу.