Катастрофа з нелегальними зарплатами в Україні набирає грандіозних масштабів. Більше половини працівників країни отримують зарплати в конвертах.

Цю інформацію повідомив в. о. заступника голови Держфіскальної служби Євген Бамбізов, посилаючись на результати перевірок бізнесу в інтерв'ю "Обозревателю".

"Є яскрава статистика з нашого боку. Кожна друга перевірка з питань офіційного працевлаштування закінчується з результатом. На кожному другому підприємстві – це 50% або більше – ми виявляємо неофіційних працівників". Євген Бамбизов

За словами працівника ГФС, за результатами перевірок кількість офіційно працевлаштованих зросла на 82%. Однак чиновник не конкретизував, чи отримують вони тепер зарплату в конвертах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, з січня 2019 року в українських центрах зайнятості з'являться кар'єрні радники, які будуть допомагати зареєстрованим безробітним шукати нові вакансії.

Також у їхні функції буде входити первинне і поглиблене профілювання тих, хто шукає роботу, пише Хвиля з посиланням на дані HeadHunter.

Враховуючи достатність досвіду, відповідність особистісних і професійних якостей вимогам ринку, наявність затребуваних вакансій та інших факторів, кар'єрні радники будуть розподіляти безробітних по п'яти категоріях, і вже на основі цих даних вони разом із здобувачем будуть розробляти індивідуальний план по працевлаштуванню, у якому є інформація про відкриті вакансії, дані щодо роботодавців, яким відправляються резюме.

Також таке нововведення має індивідуалізувати послуги, підвищити облік потреб, рівень професіоналізму, трудової мотивації і наростити мобільність самих здобувачів.

Раніше портал писав, на березень 2019 заплановано чергове підвищення пенсій. Їх обіцяють для 11 мільйонів громадян, які вийшли на заслужений відпочинок.

Як повідомляв раніше Знай.uа, у 2019 році за зарплати в конвертах будуть карати суворо.

Також Знай.uа писав, що стало відомо, скільки українці можуть заробити на фрілансі.