У Раді Федерації допрацьовують законопроект, який вводить відповідальність за неправильне зазначення на картах території Росії Криму та інших географічних об'єктів. Про це пишуть місцеві ЗМІ, посилаючись на авторів ініціативи - сенаторів Ольгу Ковітіді та Сергія Цекова.

Передбачається, що проект закону розглянуть в найближчі три місяці. У ньому вказується, що практика використання карт без Кримського півострова у складі Росії фактично порушує територіальну цілісність кордонів держави. Також вирішується питання про те, як закріпити в законі поняття зображення карти Росії і визначити порядок її застосування, зокрема на товари народного споживання.

Зараз в рекламних роликах і публікаціях може використовуватися або карта Росії до приєднання до РФ Криму, на якій відсутнє зображення Республіки Крим, або карта, на якій Крим позначений як частину України.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Сенатори зазначають, що поки в Росії немає покарання за некоректне (спотворене) відображення державних кордонів. Але за неправильну назву географічних об'єктів з порушника можуть стягнути до трьох тисяч рублів.

Нагадаємо, Зеленський заробляє мільйони в Росії: проти коміка завели кримінальну справу.

Як повідомляв Знай.uа, витівка США розлютила Кремль: антиросійські плани.

Знай.uа писав, що Путін скупався на Водохреща у таємничому місці: боїться замаху. Місце, де викупався Путін, Кремль тримає в таємниці.

На Росію чекає нова перебудова, перед тим, як інший персонаж змінить Володимира Путіна на головній політичній посаді. Крах системи означатиме крах так званого "руського міра".