Донеччанин показав, як виглядає окуповане бойовиками селище Жовтневе, яке знаходиться у трьох кілометрах від лінії фронту на Донбасі.

Населений пункт розташований на околиці захопленого терористами Донецька. Там досі зберігаються наслідки військових дій. Фото опублікував Ігор Полтавець, передає dnews.dn.

Чоловік знімав локації, відвідуючи свою бабусю. Песіонерка після закінчення активних бойових дій повернулася жити в свою квартиру.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"На Жовтневий приїхав вранці в робочий день, але людей на вулицях немає. Колись у цьому селищі жило більше 10 тис. чоловік. Ось я йду, час ранковий, але день - робочий, вівторок. І - порожнеча. За час бойових дій тут залишилися тільки пенсіонери та алкоголіки. Все, більше нікого", - розповів блогер.

Чоловік показав, як зараз виглядає школа-гімназія № 21. У північній частині Донецька - це найбільш наближена до бойових дій установа, яка працює.

"До лінії зіткнення - 3 км. Попереду на цьому селищі є ще 2 школи, але вони закриті. ЗОШ № 21 працює і зараз, тому діти з усього селища ходять вчитися сюди - було 3 школи, що працює залишилася одна", - коментує Полтавець.

Блогер зазначає, що ймовірно, школа не заповнена на 100%. Вранці після початку занять в будівлі горять не всі вікна. Тут досі збереглися синьо-жовті кольори на баскетбольних стійках - перефарбували там, куди дотяглися.

"У прифронтовій школі всі вікна нові, але це не результат звичайної заміни рам при реконструкцій навчального закладу - це показник, що не так давно вікна були вибиті вибуховою хвилею", - пише блогер. Блукаючи рано вранці по селищу, він чув віддалені звуки пострілів.

Його бабуся живе в п'ятиповерховому будинку, але в ході бойових дій п'ятий поверх частково "знесло".

"Там дірки в будинку, там. А ось балкона немає - відірвало", - показує будинок донеччанин.

Нагадаємо, ватажок терористів Пушилін піднімає війська в "ДНР": гряде велика війна.

Як повідомляв Знай.uа ватажок "ДНР" вперше розповів про злочини проти населення Донбасу: відео.

Знай.uа писав, терористи на Донеччині розстріляли військовий автомобіль з українськими воїнами.