В горах Івано-Франківської та Закарпатської областей 21 січня зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень). Про загрозу зсувів снігу на дороги на Закарпатті повідомляє прес-служба ДСНС.

Окрім того, як зазначається, в гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.

"21 січня на дорогах ожеледиця. Вночі в південних та центральних, вдень у східних областях подекуди значні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь (рівень небезпечності жовтий)", - попередили у повідомленні рятувальники.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Аби уникнути фатальних наслідків від лавинної небезпеки, рятувальники рекомендують українцям утриматись від активного відпочинку в горах найближчими днями.

Нагадаємо, рятувальники попередили українців про смертельну небезпеку: стихія загрожує кожному.

Як повідомляв раніше Знай.uа, некерована стихія вбила ще двох туристів: канікули під загрозою зриву. Прикрий інцидент стався у Болгарії, в горах Пірін в районі гірськолижного курорту Банско. Там загинули дві людини в результаті сходження лавини.

Також Знай.uа писав про те, що потужна лавина обрушилася на групу російських туристів: перші подробиці катастрофи.

У Сванетії, високогірному районі Грузії, група російських фрірайдерів потрапила під лавину.

Відомо, що одного з туристів завалило снігом. Рятувальникам вдалося відкопати чоловіка. В результаті події він не постраждав.

Ще двох туристів вивезли на безпечний схил, вони не отримали травм, так як встигли від'їхати з шляху сходження лавини.

Момент сходження снігу зі схилу встигли зняти туристи-відпочиваючі із лижного підйомника.