В Україні може з'явитися ще одне свято. Новою ініціативою Мінсоцполітики пропонує запровадити День батька.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики.

Відповідну ініціативу передали на розгляд до відомства.

Варто переглянути запропоновану Міністерством дату святкування (третя неділя вересня), оскільки більшості країн світу відзначають це свято в червні, а саме у третю неділю червня. Про це заявила вице-премьер-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"На моє глибоке переконання, доречніше відзначати День батька в третю неділю червня, саме тоді, коли його святкують у понад 80 країнах світу. Сподіваюся, найближчим часом ми зважимо всі аргументи, відпрацюємо це питання і прийдемо до єдиного знаменника", — зазначила віце-прем'єр-міністр.

За словами чиновників, за налогією Дня матері, нове свято стане гарним приводом не тільки подякувати батьку за турботу, але і нагадати деяким з них про обов'язки батьківства. Також День батька допоможе українцям зрозуміти та оцінити, анприклад, рішення тих чоловіків, які, йдуть у відпустку по догляду за дитиною або тим, хто вихову своїх чад без матерів.

"Чому нам потрібно таке свято? Це знову ж про рівність, про залученості і міцної сім'ї, де обоє батьків беруть однакову участь у житті дітей. Я не знаю країни, де було б більше душевних і вдячних пісень про матір, де б образ матері був так глибоко осмислений в класичній літературі і фольклорі, як в Україні. Це, безумовно, добре. Але на цьому тлі незаслужено залишається недооціненим тато. Це неправильно. Неправильно не тільки з міркувань моралі та елементарної вдячності, але й тому, що в суспільній свідомості відповідальність за виховання дітей покладається тільки на жінок, закріплюючи помилкові стереотипи", — наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, українцям показали календар свят та вихідних на 2019 рік.

Як повідомляв раніше Знай.ua, 60 країн світу відзначили День снігу.

Також Знай.ua писав, що на території Міністерства оборони Украни вшунували пам'ять загиблих кіборгів.

Дивіться: Як відзначатимуть День батька в Україні