Як би кожен з нас не любив свою роботу, а вихідних, з радісним тріпотінням на душі, чекаємо всі. Дуже хочеться присвятити час собі, родині, улюбленому заняттю і вдома. Хтось відправиться в невелике (або велике!) подорож, хтось залишиться вдома, що особливо приємно в таку сніжну погоду, як зараз. Знай.uа, хотів би розповісти вам, які свята і вихідні чекають на українців у цьому році і коли можна буде нарешті розслабитися і не вставати на роботу рано вранці. Об'їстися смакоти або піти гуляти з коханою людиною. Словом, радіти життю, як душа забажає. Тепер перейдемо до законодавчої частині нашого матеріалу.

Уряд традиційно перед Новим роком публікує нормативні акти, в яких передбачені свята і позачергові вихідні для українців в наступному році.

В 2019 році очікується 11 додаткових вихідних днів, у які країна буде відзначати державні та релігійні свята.

Традиційно, вихідними днями будуть такі свята:

1 січня Новий рік;

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

7 січня — Різдво Христове;

8 березня Міжнародний жіночий день;

28 квітня Великдень;

1 травня — День праці;

9 травня — День Перемоги.

16 червня Трійця;

28 червня День Конституції України;

24 серпня — День Незалежності України;

14 жовтня — День захисника України;

25 грудня — Різдво Христове.

Додатково були встановлені вихідні за рахунок свят, які потрапили на вихідні дні у відповідності зі ст. 67 Кодексу Законів про працю України.

Вихідний за Великдень в 2019 році переноситься на понеділок 29 квітня, за Трійцю — вихідний переноситься на понеділок 17 червня, День Незалежності України — на понеділок 26 серпня, згідно з проектом розпорядження Кабміну "Про перенесення робочих днів у 2019 році".

Таким чином, святкування Великодня може бути продовжено з 27 по 30 квітня, а святкування Нового Року-2020 зробити з 29 грудня по 1 січня, зробивши 30 і 31 грудня вихідними. Відпрацьовувати вихідні доведеться 11 травня, 21 і 28 грудня 2019 року.

Поки що проект остаточно не схвалений ВР, але традиційно, всі попередні проекти приймалися без змін і поправок.

Нагадаємо: понад 90 років: у Карпатах знайшли найдавніше згадка про гуцульській коляді.

Нагадаємо, колись найбільшим в Карпатах було озеро Шибене. У мережі показали старовинні знімки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у мережу злили казкові 100-літні знімки вулиць Києва.

"Знай.uа" писав, історію старовинних замків України, про яких мало хто знає.