Сьогодні виповнюється 90 років одному із сподвижників української автокефальної церкви Філарету.

Ювілей духовний наставник святкуватиме літургією. А згодом його привітають світським заходом, підготуваленим адміністрацією президента, та який відбудеться у палаці "Україна".

Своїми роздумами стосовно визначної постаті Філарета поділився блогер Мирослав Олешко.

"Неймовірно, скільки часу він йшов до своєї мети. Напевно, дійсно, сам Господь давав йому час, здоров'я, щоб він досяг бажане за допомогою президента України, щоб він на власні очі побачив народження єдиної помісної української церкви. Філарет - легендарна постать в українській історії", - пише Олешко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Він зауважив, що для нього особисто честь жити в один час з такою людиною і потиснути йому руку, подякувати за його роботу.

"Один із великих англійських лідерів свого часу сказав слова, які неймовірно точно підходять для характеристики життя Філарета. Ніколи не потрібно здаватися і опускати руки, погоджуючись з тим, що вам нав'язують. Не варто відступати назад ні в чомусь маленькому, ні в чомусь зовсім приземленому. Не варто тішити ворогів і здаватися, якщо навіть ваша перемога здається абсолютно примарною", - наголосив блогер.

У свою чергу Олешко переконаний, що саме так завжди робив патріарх Філарет. Тому переміг в 89 років. Тому з такими людьми як він, перемагає Україна.

"У цей день залишається лише сказати, з Днем народження, патріарх Філарет!", - додав Мирослав Олешко.

Нагадаємо, Патріарх Філарет вважає назву української церкви неправильним перекладом та закликає змінити назву "Православна церква України".

Як повідомляв Знай. ua, Вселенський патріархат забув про Української православної церкви: куди поділи Томос. Головне релігійне подія України було марним?

Знай. ua писав, що Філарет молився українською з радянських часів: унікальні історичні докази.Священик не боявся, що режим покарає його.