Військові розповіли про бойовий шлях сапера Дмитра Клименко, який у боях з початку війни.

Історію майора оприлюднили на сторінці ООС в Facebook.

"У березні 2014 року, групи розмінування Дмитра вступає в багатостраждальну землю східній частині України і починає роботу по знищенню виявлених вибухонебезпечних предметів", - йдеться в повідомленні.

Боєць зазначив, що на його особистому рахунку тисячі бойових розмінувань і безліч спеціалізованих курсів за кордоном.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Зараз багато роботи для саперів, тисячі замінувань. Терористи використовують саморобні вибухові пристрої. Вони можуть бути повністю промислові, але застосовуватися не за призначенням. Гранату з витягнутою чекою терористи можуть покласти під убитим чи пораненим військовим. Тому підходити до нього небезпечно", - розповів Дмитро.

Військовий пройшов бої за Червоний Лиман, взяття під контроль телевежі на горі Карачун, відбиття атаки на конвой його бригади поблизу Дмитрівки, знищення ворога і відбиття захопленої техніки поблизу міста Рубіжне Луганської області та штурм Донецького аеропорту.

У травні 2014 року в складі штурмового загону прибув першим вертольотом на Донецький аеропорт. Під час висадки помітили, що разом з їх вертольотами приземлилися і інші. Групи спеціального призначення відразу ж пішли на штурм. У той же час всі вертольоти піднялися в повітря і полетіли від ДАПу.

"Ми тоді не розуміли, що була загроза збивання наших вертольотів і вже потім отримали команду приєднатися до груп спецназу і йти разом на штурм. Важка була дорога від Спартака до старого терміналу, бо прострілювалася російськими терористам. Почалися бої в старому терміналі, а потім між старим і новим терміналом", - згадує Дмитро.

Зі слів військового, штурмовий загін десантників після зачистки старого терміналу отримав завдання. Під час штурму нового терміналу прикривати перший поверх старого терміналу, щоб не допустити проникнення противника з боку міста Донецька.

"Назавжди лишаться в пам'яті бої в ДАПі, хоча пробули там всього тиждень. Головне завдання вибрав вісімнадцять років тому. Йдучи слідами смерті, сапери знешкоджують її, прокладаючи дорогу життя. Подаючи сигнал піднятою рукою: "Шлях - вільний!", показують, що можна рухатися, значить, жити!" - йдеться у повідомленні.

Тепер майор Дмитро Клименко виконує бойові завдання в складі оперативно-тактичного угруповання "Схід". Робить все, щоб з кожним днем ​​на Донбасі ставало більше безпечних територій.

Нагадаємо, у Запорізькій області з життя пішов український боєць, який чотири дні тому повернувся з війни на Донбасі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Донецькій області у житловому будинку були знайдені тіла двох військових ЗСУ. На одному з тіл знайдено вогнепальне поранення, а на другому сліди сильного побиття.

Також Знай.ua писав про те, що у районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі за минулу добу загинули троє бійців так званих "ЛДНР".