Екс-діловода Нацгвардії України засудили 24 січня 2018 року. Жінка була завербована російським ГРУ (Головне розвідувальне управління Генерального Штабу РФ).

Вона зізналася у злочині і отримала 4 роки в’язниці без конфіскації майна. Це порівняно м’який вирок, коли стандартне покарання за цією статтею – 10-15 років позбавлення волі, повідомляє "Судовий репортер".

"Антоніна Радіонова працювала діловодом у службі радіаційного, хімічного, біологічного захисту служби екологічної безпеки Головного управління Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що її син проживав у Росії, а дочка в окупованому Криму. На початку серпня 2016 року жінка була в російському місті Красногорськ. Там її завербував співробітник 316 розвідувального центру ГРУ РФ.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Зобов’язалась збирати і передавати інформацію військового характеру, у тому числі, таку, що становить державну таємницю. ГРУшник учив жінку конспірації при збору і передачі інформації", - повідомляється.

Згодом, у січні 2017 року вони ще раз зустрілися в Москві, поблизу Покровського монастиря. Тоді агент провів з нею навчання з архівування зібраної інформації та надання паролів на архіви за допомогою книги "Молитвослов с канонами на каждый день седмицы и всякое прошение души".

Злочиниця копіювала дані з ноутбука свого начальника у главку Нацгвардії України.

"На судовому засіданні Антоніна Радіонова визнала вину повністю і просила затвердити угоду про визнання винуватості, призначити покарання, узгоджене з прокурором ГПУ Олесею Скрипник. Суд врахував, що за місцем проживання та роботи Радіонова характеризується позитивно, має незадовільний стан здоров’я, на утриманні має матір похилого віку," - повідомляється.

Жінку визнали винною державній зраді за попередньою змовою групи осіб. Строк відбування покарання відраховується з 05.10.2017 року, коли її взяли під варту.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін стверджує, що він є офіцером артилерії.

Як повідомляв портал "Знай.иа", слідчі Великобританії в ході розслідування отруєння російського екс-розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері, вийшли на слід Путіна.

ТакожЗнай.иа" писав, що українських моряків, які були підло захоплені співробітниками ФСБ в листопаді, підтримали московські активісти.