У 2019 на Україну чекають серйозні випробування через агресивні наміри Росії.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, президент консалтингової компанії Eurasia Group Ян Бреммер розповів, що вже у цьому році в Україні відбудуться президентські, а потім парламентські вибори, які Кремль точно не омине.

Крім того експерт навіть припустив, що Кремля намагатиметься завдати Україні шкоди за допомогою кібератак.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Якщо говорити про втручання Росії в американські вибори і референдум по Brexit, це були ще квіточки в порівнянні з тим втручанням, яке вона влаштує під час голосувань в Україні. І це сильно вплине на українську економіку. Кібератаки, які вже стали одним з головних інструментів росіян, відкусили 1% від українського ВВП. Тому це заподіє біль. Думаю, що 2019 рік принесе чимало проблем України, оскільки російська хватка буде посилюватися", - пояснив експерт.

Разом з тим варто відзначити, що український журналіст Роман Цимбалюк розповів, що посприяв тому, що Україна отримала Томос про автокефалію ПЦУ не лише український гарант Петро Порошенко, а й господар Кремля Володимир Путін. Адже агресія з боку останнього власне і переконала Вселенський патріархат зробити такий історичний крок.

Як зазначає він, роль чинного українського президента Петра Порошенка в тому, що Україна отримала Томос про автокефалію ПЦУ є дуже великою, і той уже собі гарантовано забезпечив місце в історії.

"До речі, і президент сусідньої країни також долучився до отримання Україною цього документу. Адже якось не люблять у нас говорити про це, але загалом всі рішення мають свою предтечу. І окупація спочатку Криму, а потім Донбасу фактично привела нас до того, що ми маємо зараз. Адже колись Віктор Ющенко теж хотів отримати помісну церкву, однак у нього не вийшло. І початок бойових дій переконав Вселенського патріарха в тому, що інакше бути не може", – зауважив представник ЗМІ.

Примітно, що Томос – це унікальний церковний документ. Випускають його, коли головна церква хоче надати фактичну незалежність – автокефалію. Зрідка Томос видають з питань, які стосуються положень християнського віровчення, найчастіше він стосується церковного устрою.

Нагадаємо, українець поставив на місце чеського дружка Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", СБУ підрахувала шпигунів Путіна, виловлених у 2018 році.

Також "Знай.ua" писав, що Янукович знову стане "легітимним".

У Раді застерігають від підготовки реваншу "п’ятої колони" Кремля в Україні