Як виявилося, Україна просто кишить шпигунами. Так, співробітники контррозвідувального управління СБУ в 2018 році вирахували 71 людину, яка причетна до розвідувально-підривної діяльності на території нашої держави та іноземних спецслужб.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби СБУ.

СБУ
СБУ

Згідно з повідомленням, слідчими відомства розпочато 114 кримінальних проваджень за ст. 111 кримінального кодексу України (державна зрада). Крім того, військовою розвідкою СБУ протягом 2018 року було упізнано 152 бойовика "Л/ДНР", 54 з яких було затримано.

СБУ
СБУ

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також в СБУ повідомили, що в минулому році СБУ вдалося запобігти 8 терактів на території України, 5 з яких було розкрито. У 2018 році співробітниками СБУ було скоєно 10 тисяч 931 кримінальне провадження у відношенні 2 тисяч 699 осіб.

"Усього в 2016-2018 роках було попереджено 28 терористичних актів", - повідомляють в СБУ.

Варто нагадати, що російський президент Володимир Путін стверджує, що він є офіцером артилерії. Глава Кремля в Санкт-Петербурзі переконував почесного будівельника Росії Володимира Бендет, що лейтенанти як командир взводу управління гаубичної артилерії. Відео їхньої розмови оприлюднили на сайті Кремля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українка, яка народилася в Росії, передавала інформацію бойовикам і допомагала у підготовці теракту. За це її засудили до 6 років в'язниці. Рішення про ув'язнення жінки виніс Хмельницький міськрайонний суд. Є докази того, що уродженка Хмельницької області повинно було з'ясувати місце проживання українського військовослужбовця 8 полку спеціального призначення з дислокацією у своєму ж місті. Таке завдання вона отримала від громадянина РФ.

Нагадаємо, шпигунський скандал в Росії: у затриманого американця "знайшлася" судимість.

Як повідомляв Знай.uа затриманий у Росії американський "шпигун" виявився не таким вже і американцем: заплутана історія.

Знай.uа писав, українець відмовився служити і поплатився: загрожує "пристойний" термін.